Gwen Stefani, ένα είδωλο από την punk-rock των 90s

Με πλατινέ ξανθά, φούξια ή μπλε μαλλιά, η Gwen Stefani θα είναι πάντα το πιο cool ροκ κορίτσι των 90s και των 00s.

Η εορτάζουσα σήμερα Gwen Stefani (κλείνει τα 52), στο ξεκάθαρα θολωμένο μου μυαλό, μιλάω επί προσωπικού, είναι η Αμερικανίδα Πίτσα Παπαδοπούλου. Κι αυτό γιατί το τραγούδι με το οποίο την έμαθα, στιχουργικά, θα μπορούσε να αποτελεί την αγγλόφωνη version του 'Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο, μη μιλάς θα φύγω σ' ένα τέταρτο'. Βέβαια, στην αρχή την είχα περάσει για τη Madonna. Όταν το 1995 είδα για πρώτη φορά στο Mtv το βιντεοκλίπ του Don't speak και διάβασα στα credits ότι ο 'καλλιτέχνης' του track ήταν το συγκρότημα No Doubt, νόμιζα ότι ήταν No Doubt feat. Madonna και απλώς το 'Madonna' τους είχε ξεφύγει. Αλλά όχι. Η Καλιφορνέζα σταρ που στα mid 90s τραγουδούσε, ντυνόταν, ακκιζόταν και κοίταζε τον φακό σαν μία νέα -καστανομάτα- βασίλισσα της πρόκλησης αποδείχτηκε ότι είχε δική της προσωπικότητα, πολύ πιο punk-rock.

Η μπάντα, τα σουξέ, η ερωτική της ζωή

Το κορίτσι μας μεγάλωσε, όπως και η Madonna, σε μία καθολική οικογένεια με ιταλική καταγωγή και η καριέρα της στη μουσική ξεκίνησε πολύ πριν την μάθουμε εμείς. Για την ακρίβεια το 1986, όταν άρχισε να κάνει φωνητικά στους No Doubt, μία τότε ska μπάντα στην οποία συμμετείχε ο αδερφός της. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1992, χωρίς εμπορική επιτυχία.

Gwen Stefani, ένα είδωλο από την punk-rock των 90sGetty Images

GWEN STEFANIGetty Images

Οι ουρανοί άνοιξαν το 1995 με το τρίτο τους album, το Tragic Kingdom, απ' όπου και το Don't Speak. Ακολούθησαν τεράστιες επιτυχίες για την ίδια, κανονικές σουξεδάρες, τόσο με την μπάντα όσο και solo ή σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Ποιος μουσικόφιλος που μεγάλωσε στα 90s και τα zeroes μπορεί να ξεχάσει το Sunday Morning, το Just a Girl, το Hella Good, το It's my life ή το Rich Girl; Ποιος λάτρης του 'ωραίου' μπορεί να ξεχάσει το ότι η ίδια αποτέλεσε το απόλυτο sex symbol της punk-rock σκηνής που κατάφερε να γίνει mainstream;

GWEN STEFANIGetty Images

Πολλά από τα τραγούδια των No Doubt γράφτηκαν για τη σχέση και κυρίως τον χωρισμό της με τον μπασίστα τους, Tony Kanal. Το 1995, βέβαια, εκείνη τον ξεπέρασε και άρχισε να βγαίνει με τον Gavin Rossdale, μπροστάρη των Bush, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2002. Μαζί, απέκτησαν τρεις γιους και χώρισαν το 2015. Την ίδια χρονιά, έγινε γνωστή η σχέση της με τον σταρ της country Blake Shelton με τον οποίο παντρεύτηκε φέτος, στις 3 Ιουλίου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani)

Το The Voice, τα ρούχα, η οικογενειακή ζωή

Τα τελευταία χρόνια η Gwen Stefani έχει κάπως 'μαζευτεί'. Τα όποια δισκογραφικά εγχειρήματα κάνει, δεν αποτελούν 'γεγονός' ανάλογο όσων έζησε την περίοδο της τρελής επιτυχίας της. Το δε πιο πρόσφατο album της, που κυκλοφόρησε το 2017, ήταν θεματικό: με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Παρόλα αυτά είναι ακόμη κάτι πολύ παραπάνω από απλώς υπολογίσιμη δύναμη της μουσικής βιομηχανίας.

GWEN STEFANIGetty Images

Αυτό γιατί το 2014 έγινε coach του αμερικανικού The Voice, αντικαθιστώντας την Christina Aguilera (μεγάλη η χάρη της) και συνέχισε να συμμετέχει στο μεγάλο τηλεοπτικό show για αρκετές σεζόν, έως και πέρυσι. Επίσης, είναι αρκετά επιτυχημένη ως σχεδιάστρια μόδας-επιχειρηματίας, έχοντας το δικό της brand, το L.A.M.B., αλλά και την προσιτή του σειρά, Harajuku Lovers.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία του Lil Nas X έχει ζουμί

Κατά καιρούς, μάλιστα, έχει λανσάρει από αρώματα μέχρι γυαλιά ηλίου με την υπογραφή τους, ενώ η ίδια έχει αποτελέσει 'πρόσωπο' για καμπάνιες μεγάλων εταιρειών, όπως της L'Oréal Paris και της Urban Decay. Κοινώς, τρέχει, τρέχει, τρέχει το ρευστό. Να έχει την υγειά της να το χαίρεται για πολλά χρόνια ακόμα.  

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου