Το ταχύπλοο της Lamborghini είναι ένα supercar στο νερό

Tecnomar for Lamborghini 63 ονομάζεται το νέο έπος των θαλασσών.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 12 Ιουλίου 2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις για τη "Lamborghini των θαλασσών". Πιθανότατα ούτε και η τελευταία. Τώρα όμως μιλάμε πραγματικά για ένα σκάφος που φέρει ατόφια την υπογραφή του σπουδαίου ιταλικού brand, το οποίο αφήνει προς στιγμήν τους δρόμους και τις πίστες, ανοίγοντας ένα μίνι καλοκαιρινό κεφάλαιο στην ιστορία του με το Tecnomar for Lamborghini 63.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ταχύπλοο/ mini speed yacht, το οποίο θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Η γνωστή ιταλική εταιρεία συνεργάστηκε με το επίσης ιταλικό sea group Tecnomar και το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς μοναδικό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tecnomar (@tecnomaryachts) on

Το Tecnomar for Lamborghini 63 παραπέμπει σε supercar όσον αφορά την εμφάνιση και τις σχεδιαστικές γραμμές, με το σώμα του να αποτελείται από ανθρακονήματα και να θυμίζει μοντέλα όπως οι Miura και Countach. Μάλιστα, ζυγίζει 24 τόνους, κάτι που το καθιστά ένα εξαιρετικά lightweight πλωτό της κατηγορίας του. Παράλληλα με το στυλ, υπάρχουν και οι επιδόσεις, με το σκάφος να είναι εξοπλισμένο με Dual V12 μηχανές, συνολικής ιπποδύναμης 2.000 αλόγων - είναι πλέον το πιο γρήγορο στο στόλο της Tecnomar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tecnomar (@tecnomaryachts) on

Το όνομά του προέρχεται από τα brands καθώς και από τον αριθμό 63 που αντιπροσωπεύει to 1963, έτος ίδρυσης της Lamborghini, αλλά και το συνολικό του μήκος (63 πόδια, δηλαδή σχεδόν 20 μέτρα). 

"Αυτό το σκάφος αντιπροσωπεύει τη σημασία μίας πολύτιμης συνεργασίας, που είναι εξαιρετική και για τους δύο οργανισμούς. Το στυλ και η εξειδίκευση δύο διαφορετικών κόσμων ενώθηκαν, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ανεκτίμητης αξίας. Αν μπορούσα να φανταστώ μία Lamborghini στο νερό, θα ήταν ακριβώς έτσι" ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της Lamborghini Stefano Domenicali. 

Το ταχύπλοο της Lamborghini είναι ένα supercar στο νερό
ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ 6
ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ 2
ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ 3

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ