Τα οχήματα της Tesla χωρίς οδηγό προσεχώς στους δρόμους

Το επιβεβαίωσε ο Elon Musk.

Γράφει: Esquire Editors 09 Ιουλίου 2020

Τα οχήματα παραγωγής της Tesla πιθανόν να είναι σύντομα εντελώς αυτόνομα - αυτοκινούμενα, καθώς ο CEO Elon Musk, ανέφερε ότι η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων είναι "πολύ κοντά" στην επίτευξη επιπέδου οδηγικής αυτονομίας 5, σε παρουσία του μέσω τηλεδιάσκεψης στην World Artificial Intelligence Conference που διεξάγεται στη Σαγκάη.

"Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι η αυτονομία επιπέδου 5 ή αλλιώς η απόλυτη αυτονομία θα είναι γεγονός και μάλιστα πολύ σύντομα", δήλωσε συγκεκριμένα ο Musk.

Πρόσθεσε δε ότι πιστεύει η "βασική λειτουργικότητα επιπέδου 5" θα επιτευχθεί από την εταιρεία του εντός του 2020.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα επιτρέπει στα οχήματα τα οποία θα την διαθέτουν να κινούνται στους δρόμους χωρίς την παρέμβαση οδηγού.

Η Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε και την ιαπωνική Toyota, χρησιμοποιεί ήδη ένα σύστημα "αυτόματου πιλότου" με τη χρήση εξωτερικών καμερών, ραντάρ και αισθητήρων, ωστόσο το τελευταίο χρειάζεται τη βοήθεια του οδηγού και δεν καθιστά έτσι τα μέχρι στιγμής παραγόμενα οχήματα πλήρως αυτόνομα.

Εταιρείας του τεχνολογικού κλάδου, μεταξύ αυτών η Uber και η - ιδιοκτησίας Alphabet - Waymo, έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, μιας φουτουριστικής ιδέας την οποία πολλοί είχαν προβλέψει ότι θα ήταν πραγματικότητα περί το 2020. Ωστόσο, οι περιορισμοί γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας.

Τον περασμένο μήνα, η Waymo και η Volvo ανακοίνωσαν τη σύναψη συνεργασίας για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων για τη μεταφορά προσώπων επί πληρωμή.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης