Μία σούπερ στιλάτη ρετρό BMW σε επιστρέφει στα 70s

H Speedkore έχει ανακατασκευάσει πλήρως μία BMW 3.0 CS του 1974, για έναν πολύ εκλεκτό -και διάσημο- πελάτη της.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 23 Σεπτεμβρίου 2020

Όταν οι πλουσιότεροι συλλέκτες αυτού του κόσμου θέλουν να τροποποιήσουν, να ανακατασκευάσουν ή να βελτιώσουν κάποιο από τα vintage αυτοκίνητά τους, γνωρίζουν πώς να το κάνουν με τον ιδανικότερο τρόπο. Γι' αυτό και απευθύνονται σε ειδικούς όπως την SpeedKore, που θεωρείται μία από τις κορυφαίες customization companies που υπάρχουν. 

Αυτή τη φορά ήρθε η ώρα μίας σπάνιας BMW 3.0 CS του 1974 να περάσει τις πόρτες του συνεργείου της εταιρείας, που εδρεύει στο Grafton του Μιλγουόκι. Το αυτοκίνητο όχι μόνο ανασκευάστηκε πλήρως από τους έμπειρους μηχανικούς και σχεδιαστές της SpeedKore αλλά έγιναν σε αυτός άκρως θελκτικές βελτιώσεις. Το εσωτερικό του θυμίζει πλέον τα αγωνιστικά ιταλικά αυτοκίνητα της δεκαετίας των 70s, ενώ το εξωτερικό του παραμένει σταθερό στις αυθεντικές καταβολές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην καρδιά του βρίσκεται ένας ολοκαίνουριος κινητήρας της BMW

Δικαιολογημένα, κάπου εδώ, θα αναρωτήθηκες σε ποιον μπορεί να ανήκει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η απάντηση ακούει στο όνομα Robert Downey Jr., ο οποίος είναι γνωστό πως τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τους 4 τροχούς. 

Ο Iron Man έχει απευθυνθεί στην SpeedKore και κατά το παρελθόν για να βελτιώσεις μία Chevrolet Camaro του 1967 και μία Ford Mustang Boss 302 του 1970. Προφανώς αυτά δεν ήταν αρκετά και έτσι ο δημοφιλής Αμερικανός παρέδωσε στην εταιρεία και ένα ακόμη masterpiece του motoring. Το τελευταίο εξελίχθηκε σε ένα από τα ομορφότερα custom κομμάτια που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. 

Μία σούπερ στιλάτη ρετρό BMW σε επιστρέφει στα 70s
BMW SPEEDKORE 4
BMW SPEEDKORE 1
BMW SPEEDKORE 2

Η SpeedKore διατήρησε το αυθεντικό ατσάλινο bodywork και προσάρμοσε σε αυτό τις σήμα-κατατεθέν της ίνες άνθρακα, ενώ είναι εμφανείς οι καινούριοι προφυλακτήρες. Υπάρχουν επίσης και μπόλικες λεπτομέρειες σε χρώμα titanium gray, μία προσαρμοσμένη πίσω πτέρυγα, σφυρηλατημένοι τροχοί HRE με ελαστικά Pirelli P Zero και σύστημα φρένων Brembo με μπροστινό εξάγωνο και τετραπλή δαγκάνα. 

Στο μηχανικό κομμάτι, προτιμήθηκε ένας κινητήρας BMW M5 E34, 315 αλόγων και 360 Nm ροπής, που λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα, έχουν διατηρηθεί κάποιες άλλες λεπτομέρειες που κάνουν την BMW 3.0 CS μοναδική, όπως η γραμμή της μέσης που διατρέχει όλο το αυτοκίνητο, κατασκευασμένη από ξύλο.

Το αυτοκίνητο ωστόσο μπορεί σύντομα να αλλάξει ιδιοκτήτη, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν κάνει τις σχετικές ερωτήσεις στον Downey, οπότε είναι πάρα πολύ πιθανό ο ίδιος να ενδώσει στις πιέσεις (και στις όποιες προσφορές).

Το να υπολογίσει πάντως κανείς την αξία αυτού του πραγματικού αριστουργήματος είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων δύσκολο, καθώς μιλάμε για ένα μοναδικό κομμάτι. Ενδεχομένως τα bids να ξεκινούν από τις $100.000 και πάνω.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης