Τα 1.100 άλογα του Tesla Model S Plaid θα σπάσουν κάθε ρεκόρ

Ο Elon Musk ετοιμάζεται να δώσει στο κοινό το πιο γρήγορο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον πλανήτη.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 28 Σεπτεμβρίου 2020

Τι ακριβώς μάθαμε στην Battery Day που είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες ο CEO της Tesla και διασημότερος tech-entrepreneur του κόσμου Elon Musk; Πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα αλλά ας μείνουμε αυστηρά στον χώρο της αυτοκίνησης: Ο Νοτιοαφρικανός μεγιστανάς έκανε σαφές ότι με το Plaid, τη νέα εκδοχή του Tesla Model S, ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Μετά το διάστημα, λοιπόν, όπου υπήρξε ο πρώτος ιδιώτης που επάνδρωσε διαστημική αποστολή, σειρά έχουν οι λεωφόροι και οι αυτοκινητόδρομοι της Γης.

Επί της ουσίας, η εταιρεία του είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό το πιο γρήγορο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής αυτήν την στιγμή στον πλανήτη αλλά και -όπως είναι λογικό- το γρηγορότερο αυτοκίνητο που βγήκε μέχρι σήμερα από εργοστάσιο το οποίο κατασκευάζει μαζικά οχήματα για το κοινό.

Οι διαστημικές επιδόσεις

Πόσο γρήγορο θα είναι το Plaid; Αν πιστέψουμε τον Musk θα κάνει τα 0-60 μίλια ανά ώρα (περίπου 0-100 χλμ/την ώρα δηλαδή ή για την ακρίβεια 0-96 χλμ/ την ώρα) σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα. Τα εντυπωσιακά στατιστικά συνεχίζονται καθώς όλα δείχνουν ότι θα μπορεί κατά αντιστοιχία να πιάσει τα 0-400 χλμ/την ώρα σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα.

Όχι, δεν πρόκειται για απλούς κομπασμούς του Elon Musk που χλεύαστηκε όσο λίγοι όταν έλεγε πριν κάποια χρόνια ότι η ηλεκτρική επανάσταση των αυτοκινήτων βρίσκεται προ των πυλών. Οι βελτιώσεις του νέου μοντέλου είναι τέτοιες που του δίνουν τη δυνατότητα να κουβαλά 1.100 αγριεμένα άλογα στα ηλεκτρικά του μοτέρ.

Τέλος, η τιμή του (135 χιλιάδες δολάρια περίπου) δεν θα πρέπει να θεωρείται ιδιαιτέρως τσουχτερή για αυτά που προσφέρει. Μιλάμε άλλωστε για 1100 άλογα, επιτάχυνση βγαλμένη από τα υγρά όνειρα κάθε petrolhead και αυτονομία 836 χιλιομέτρων. Φυσικά, με αυτά τα χρήματα μπορεί κανείς να πάρει την πιο απλή εκδοχή του Plaid, καθώς κάθε προσθήκη κοστίζει ακριβώς - όπως, για παράδειγμα, οι ειδικές 21 ιντσών ζάντες από ανθρακονήματα που κοστίζουν το "ευτελές ποσό" των 4.500 δολαρίων.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Lewis Hamilton VS Michael Schumacher

Όταν ο μύθος του πρώτου συνάντησε τον θρύλο του δεύτερου. Οι αριθμοί μίλησαν.

Η Mustang Mach-E GT πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 3,7''

Το πλήρες ηλεκτρικό τετρακίνητο μοντέλο είναι φορτωμένο με 465 ίππους.