Η Mustang Mach-E GT πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 3,7''

Το πλήρες ηλεκτρικό τετρακίνητο μοντέλο είναι φορτωμένο με 465 ίππους.

Γράφει: Esquire Editors 28 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ford αποκάλυψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την νέα Mustang Mach-E GT, η οποία έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην πράξη, κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία του δεν μπορεί να επιταχύνει ταχύτερα από το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται για ένα προηγμένο SUV που διαθέτει τετρακίνηση και τροφοδοτείται από μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 465 ίππων. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που κατανέμουν τη διαθέσιμη ροπή των 830 Nm ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα για ακόμα πιο άμεση απόκριση. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 200 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Η Ford ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές της Mustang Mach-Ε- που θα προβούν σε παραγγελία του μοντέλου από φέτος μέχρι και το 2021 θα μπορούν να απολαμβάνουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης Ford Pass, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 25% σε λιγότερο από ένα χρόνο και τώρα περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι του μοντέλου θα επωφελούνται από τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για ένα χρόνο στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY που τώρα έχει δημιουργήσει πάνω 270 σταθμούς με στόχο ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 400 μέχρι το τέλος της χρονιάς.


φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 1.100 άλογα του Tesla Model S Plaid θα σπάσουν κάθε ρεκόρ

Ο Elon Musk ετοιμάζεται να δώσει στο κοινό το πιο γρήγορο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον πλανήτη.

To Graphite Urus της Lamborghini θα μπορούσε να είναι το off-road του Batman

Το ιταλικό brand έκανε ακόμη καλύτερο το επικό SUV του.