Η ομορφότερη Jaguar όλων των εποχών

Η E-Type του Diabolik είναι ένα όχημα-θρύλος.

Η Jaguar E-Type θεωρούνταν ανέκαθεν ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ποτέ στους δρόμους του μάταιου τούτου κόσμου. Ακόμη και ο ίδιος ο Enzo Ferrari -συνήθως τσιγκούνης σε φιλοφρονήσεις προς άλλους κατασκευαστές- το είχε αποκαλέσει ως το ομορφότερο αμάξι της εποχής του.

Η ιστορία της Jaguar E-Type

Στις 16 Μαρτίου του 1961 και το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Jaguar E-Type, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Μέχρι τότε, τα coupe του βρετανικού brand αποτελούσαν state-of-the-art κομμάτια με monocoque πλαίσιο, 4 δισκόφρενα και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση. Πανέμορφη και αεροδυναμική, μπορούσε να πιάσει τα 240 χλμ/ώρα. Έγινε αμέσως διαθέσιμη με δύο παραλλαγές αμαξώματος: Convertible (OTS - Open Two Seater)  και coupe (FHC - Fixed Head Coupe). 

Η ομορφότερη Jaguar όλων των εποχώνRM Sothebys
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ JAGUEAR DIABOLIK E TYPE 1RM Sothebys

Στην καρδιά της υπήρχε ένας 6κύλινδρος XK 150 S κινητήρας 3,8 λίτρων, με διπλή κατανομή εκκεντροφόρου και τροφοδοσία ισχύος από 3 καρμπυρατέρ. Απέδιδε 265 ίππους και συνδυαζόταν με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων. Η ομορφότερη εκδοχή της όμως ήταν εκείνη που της χάρισε τρομερή δημοφιλία, μέσα από τις σελίδες του περιβόητου κόμικ Diabolik: Η έκδοση της κλειστής οροφής, μαύρη σαν τη νύχτα.

3 σειρές

Ακόμη και η Eva Kant (χαρακτήρας του κόμικ) είχε τη δική της λευκή E-Type του 1975, που κυκλοφόρησε σε 72.000 αντίτυπα (η πλειοψηφία τους διατέθηκε στην αμερικανική αγορά).

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ JAGUEAR DIABOLIK E TYPE 4RM Sothebys
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ JAGUEAR DIABOLIK E TYPE 3RM Sothebys

Η πρώτη σειρά παράχθηκε από το 1961 μέχρι το 1968, η δεύτερη μεταξύ 1969-70 και η τρίτη από το 1971 μέχρι και το 1975. Οι δύο πρώτες είχαν τον ίδιο κινητήρα και η τρίτη έναν κτηνώδη V12 5,3 λίτρων και 272 αλόγων.

Πόσο κοστίζει σήμερα

Καθ' όλη τη μακρά ιστορία της, η E-Type κατάφερνε να κεντρίζει το ενδιαφέρον των συλλεκτών, είτε μιλάμε για τα αυθεντικά μοντέλα είτε για τροποποιημένα. Μαζί της έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς οι κορυφαίες εταιρείες που ειδικεύονται στο customization. Το να αγοράσει κανείς μία τέτοια σήμερα, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα του κοστίσει €40.000, με την τιμή συχνά να ξεπερνά ακόμη και τις €300.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.