Η νέα Rolls-Royce Ghost είναι κάτι παραπάνω από ένα dream car

Ακριβώς ό,τι θα περίμενε κάποιος από το εμβληματικό brand.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 19 Φεβρουαρίου 2021

Η πρώτη Rolls-Royce Silver Ghost είχε κατασκευαστεί το 1907 και η γραμμή παραγωγής συνέχισε να την βγάζει μέχρι το 1926. Η ιδιαιτερότητά της ήταν το υπέρμετρα κομψό για εκείνη την εποχή ασημί της χρώμα. Το εν λόγω όνομα παρέμεινε για αρκετά χρόνια στο μυαλό των ανθρώπων της αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μέχρι την επανέκδοσή της -με την Goodwood Ghost- που αποτέλεσε και το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις κομμάτι της.

Σήμερα, η RR παρουσιάζει μία νέα εκδοχή του θρυλικού αυτοκινήτου. Μία νέα Ghost, που εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα κρουαζιερόπλοιο στον δρόμο. 

Το πρώτο πράγμα που γίνεται σαφές σε αυτήν είναι η καθαρότητα των γραμμών και του γενικότερου προφίλ της - θα μπορούσε να είναι ένα προεδρικό αυτοκίνητο για οποιονδήποτε ηγέτη του πλανήτη. Η μίνιμαλ εμφάνισή της ωστόσο κρύβει καλά την τεράστια σταθερότητα και φυσικά την ισχύ της. Την ίδια στιγμή, το πλαίσιο της οροφής μοιάζει να μελετήθηκε όσο ποτέ άλλοτε.

Η νέα Rolls-Royce Ghost είναι κάτι παραπάνω από ένα dream car
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ROLLS ROYCE GHOST 2021 1

Πάνω από τις πόρτες υπάρχει μία επένδυση από ανοξείδωτο ατσάλι, κάτι που χαρίζει απόλυτη μόνωση και προστασία στο εσωτερικό. Το τελευταίο είναι αυτό που μπορεί να φανταστεί κάποιος για ένα άκρως αντιπροσωπευτικό αυτοκίνητο του brand - για την ακρίβεια, θυμίζει ένα υπερπολυτελές διαστημόπλοιο, έχοντας κάθε πιθανή πολυτέλεια.

Στην καρδιά της νέας Ghost υπάρχει ένας twin-turbo V12 κινητήρας 6.75 λίτρων, που της χαρίζει ιπποδύναμη 563 αλόγων.

Όσο για την τιμή της, αυτή ξεκινά από τις €320.000.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto