Ένας αιώνας Moto Guzzi

100 χρόνια ιστορίας, στη διάρκεια των οποίων η ιταλική εταιρεία έφτιαξε τον δικό της θρύλο στους δύο τροχούς.

Γράφει: Esquire Editors 20 Μαρτίου 2021

Ένας αιώνας ιστορίας, εκπληκτικές μοτοσυκλέτες, θρίαμβοι, περιπέτειες και απίστευτες προσωπικότητες που δημιούργησαν από κοινού, την εμβληματική μάρκα του αετού. Η Moto Guzzi γιορτάζει αυτό το μοναδικό ορόσημο στην ιστορία της, σε μια περίοδο που απολαμβάνει μια νέα εποχή νεότητας. Η γκάμα μοτοσυκλετών έχει ανανεωθεί σημαντικά, με την προσθήκη τεχνολογικών χαρακτηριστικών που βοηθούν τον αναβάτη, ενώ παράλληλα, διατηρεί ανέπαφες, τις αξίες και το στυλ της μάρκας. Κάθε μοτοσυκλέτα Moto Guzzi κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mandello del Lario, με την χειροποίητη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει την εταιρία και με αφοσίωση σε μια μοναδική, αυθεντική ταυτότητα. H τέλεια ισορροπία κλασικού στυλ Moto Guzzi με τεχνολογία αιχμής αντανακλά μια φιλοσοφία κατασκευής, η οποία δημιουργεί μια αποκλειστική σχέση μεταξύ μοτοσυκλέτας και αναβάτη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moto Guzzi (@motoguzzi)

Ο αετός με τα ανοιχτά φτερά έχει τις ρίζες του στη στρατιωτική θητεία των ιδρυτών της εταιρίας Carlo Guzzi και Giorgio Parodi, στο αεροπορικό σώμα του ιταλικού βασιλικού ναυτικού, την περίοδο του Πρώτου Παγκόσμιου πολέμου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι δύο φίλοι και ο πιλότος Giovanni Ravelli, σχεδίαζαν να ασχοληθούν με την κατασκευή μοτοσυκλετών, αμέσως μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Ωστόσο, ο Ravelli σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα το 1919 και δεν κατάφερε ποτέ να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Οι Guzzi και Parodi επέλεξαν τον αετό ως σύμβολο, για να τιμήσουν τον σύντροφό τους. Στο πέρασμα των εκατό χρόνων, η Moto Guzzi είχε νικηφόρα πορεία σε αγωνιστικές πίστες σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας την ιταλική σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και κερδίζοντας 14 παγκόσμιους τίτλους.

Ήταν η μοτοσυκλέτα που έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, το σύμβολο της ανάπτυξης μιας χώρας που είχε στρέψει το βλέμμα της προς το μέλλον, η μοτοσυκλέτα του αστυνομικού σώματος και του στρατού ξηράς που άνοιξε τα φτερά της στη διεθνή σκηνή, εφοδιάζοντας την αστυνομία της Καλιφόρνια και πιο πρόσφατα, την αστυνομία του Βερολίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς και την ασφάλεια του ηγεμόνα της Ιορδανίας. Η Moto Guzzi είναι επίσης, η μοτοσυκλέτα των Corazzieri, του επίλεκτου σώματος που προστατεύει τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moto Guzzi (@motoguzzi)

Από το ξεκίνημά της, η Moto Guzzi ήταν η μοτοσυκλέτα επιλογής για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Το 1928, ο Giuseppe Guzzi έφτασε στον Αρκτικό Κύκλο με τη δική του GT Norge, ξεκινώντας μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με ταξιδιώτες που ξεκινούν κάθε ημέρα, από κάθε άκρη του κόσμου, για ένα μεγάλο ταξίδι με τη δική τους Moto Guzzi.

Σήμερα, η Moto Guzzi είναι ένας κομβικός κλάδος του Piaggio Group, του κορυφαίου κατασκευαστή μοτοσυκλετών και σκούτερ της Ευρώπης, ο οποίος διατηρεί τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μάρκας, προβάλει τις αξίες της και την έχει επαναφέρει σε κυρίαρχη θέση.

Η συνέχεια στο 4troxoi.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου