Max Verstappen, ο επόμενος Ιπτάμενος Ολλανδός

Ο Ολλανδός αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1, στον ίσως πιο επικό αγώνα όλων των εποχών.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Δεκεμβρίου 2021

Στο ίσως συγκλονιστικότερο Grand Prix της ιστορίας της Φόρμουλα 1, ο Max Verstappen κατάφερε να ξεπεράσει με απίστευτη προσπέραση στον τελευταίο γύρο τον Lewis Hamilton και να του πάρει μετά από 4 συνεχή χρόνια τον τίτλο του Παγκόσμιο Πρωταθλητή. 

To GP στο Αμπου Ντάμπι επιφύλασσε αυτή τη μοναδική εξέλιξη, με τον 24χρονο Ολλανδό πιλότο της  Red Bull Racing να γεύεται το νέκταρ του τίτλου για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το Esquire συγκέντρωσε 10 πράγματα που πιθανότατα δε γνώριζες γι' αυτόν.

Γεννήθηκε στο Βέλγιο αλλά είναι Ολλανδός

Ο Max Emilian Verstappen όπως είναι το πλήρες όνομά του ήρθε στη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου 1997 στο Χάσελτ του Βελγίου. Είναι γιος του πρώην πιλότου της Φόρμουλα 1 Jos Verstappen και της Βελγίδας οδηγού καρτ Sophie Kumpen. Μεγάλωσε στο Βέλγιο, στην πόλη Brée, και μάλιστα διαθέτει και βελγικό διαβατήριο. Αλλά είναι Ολλανδός.

Έχει δικό του τραγούδι, το Super Max

Ναι, είναι αυτό που ο 'Πορτοκαλί Στρατός' -όπως αυτοαποκαλούνται οι οπαδοί του, ντυμένοι κάθε φορά στα πορτοκαλί της Ολλανδίας- τραγουδούν στα εντός έδρας Γκραν Πρι ή όπου αλλού τέλος πάντων εμφανίζονται μαζικά.

Έχει σπάσει -ήδη- πολλά ρεκόρ

Στο Αυστραλιανό Γκραν Πρι του 2015, έγινε ο νεαρότερος οδηγός που συμμετείχε στη Φόρμουλα 1, όντας 17 ετών και 166 ημερών. Στα 18 του, κέρδισε το Ισπανικό Γκραν Πρι του 2016, στο ντεμπούτο του για την ομάδα της Red Bull. Έγινε έτσι ο νεαρότερος νικητής και ο πρώτος Ολλανδός νικητής στην ιστορία του αθλήματος. Σε ηλικία 23 ετών έγινε ο νεότερος οδηγός που πέτυχε Gran Slam: Ξεκίνησε πρώτος στον αγώνα, κέρδισε και πριν από αυτό βρισκόταν στην πρώτη θέση καθ' όλη τη διάρκεια. Πλέον είναι και ο πρώτος Ολλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Παίζει φανταστικό FIFA

Για την ακρίβεια, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον πλανήτη, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του FIFA Futwiz. Ο Max Verstappen συνήθιζε να συμμετέχει σε διεθνή online τουρνουά με το username crgboy007.

Τον Ιανουάριο του 2019 κατετάγη 21ος στο FIFA Ultimate Team. Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Chistian Horner, είχε πει πως κατά το τριήμερο του Γκραν Πριν των ΗΠΑ, ο Ολλανδός πιλότος έπαιζε 14 συνεχόμενες ώρες FIFA.

Είναι οπαδός της Αϊντχόφεν και της Μπαρτσελόνα

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται στα video games, καθώς παρακολουθεί -και υποστηρίζει- δύο πολύ συγκεκριμένα clubs. "Λατρεύω την μπάλα. Η αγαπημένη μου ομάδα στην Ολλανδία είναι η Αϊντχόφεν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Μπαρτσελόνα" είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο DAZN. Εκτός των άλλων, ο παππούς του, Robert Kumpen, υπήρξε ένα διάστημα Πρόεδρος της βελγικής Γκενκ. 

Κάποτε έπρεπε να googlάρουν το όνομά του για να μπει στο circuit

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σχεδόν όλοι στον πλανήτη Γη αναγνωρίζουν το πρόσωπό του. Πίσω στο 2018 όμως και το Γκραν Πριν της Σιγκαπούρης, οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν τον γνώριζαν, με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπουν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο. Ο ίδιος, αφού είχε ξεχάσει το πάσο του, αναγκάστηκε να τους παρακαλέσει να ψάξουν στο Google για την αναγνώρισή του. Κάτι που τελικά συνέβη.

Έγινε οδηγός της Φόρμουλα 1, πριν πάρει δίπλωμα οδήγησης

Υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την ToroRosso (πλέον γνωστή σαν AlphaTauri) το 2014, πριν καν κλείσει τα 17 του, κάτι που σημαίνει πως δεν ήταν στην προβλεπόμενη ηλικία για να βγάλει δίπλωμα οδήγησης τόσο στην Ολλανδία όσο και στο Βέλγιο. Ακόμη και όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τον Μάρτιο του 2015, δεν είχε πάρει ακόμη δίπλωμα. Η Φόρμουλα 1 έχει πια θεσπίσει το "Verstappen Rule", σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί κανείς να τρέξει αν δεν έχει συμπληρώσει τα 18 του χρόνια.

Είναι ζευγάρι με την Kelly Piquet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KELLY PIQUET (@kellypiquet)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KELLY PIQUET (@kellypiquet)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KELLY PIQUET (@kellypiquet)

Πρόκειται για την 32χρονη Βραζιλιάνα καλλονή και κόρη του πρώην πιλότου της Φόρμουλα 1 (τρεις φορές πρωταθλητή) Nelson Piquet. Το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς πως η Kelly ήταν προηγουμένως ζευγάρι με τον Ρώσο οδηγό της Red Bull, Daniil Kvyat, με τον οποίο έχει και ένα παιδί.

Η αγαπημένη κουζίνα του είναι η ιταλική αλλά λατρεύει το frikandel

Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του με τον Edwin Evers παραδέχθηκε πως του αρέσει το ολλανδικό φαγητό αλλά η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ιταλική. Βέβαια, το αγαπημένο του πιάτο είναι το frikandel: Πρόκειται για μία βέλγικη συνταγή που αφορά ένα λουκάνικο από κιμά, με κέτσαπ, σάλτσα κάρι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι που συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα.

Max Verstappen, ο επόμενος Ιπτάμενος Ολλανδός
Ναι, αυτό είναι το frikandel, το αγαπημένο φαγητό του Max Verstappen.

Έχει φτιάξει ήδη μία σημαντική περιουσία

Αρκεί να γνωρίζεις πως μέχρι τώρα, είχε κερδίσει μέσα στο 2021 53 εκατ. Ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα άμεσα και έμμεσα κέρδη που θα έρθουν μετά τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Καθόλου άσχημα. 

Συγχαρητήρια Max, ραντεβού τον Μάρτιο στο Μπαχρέιν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.