Τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της Volvo

Η Volvo έχει πειραματιστεί αρκετά στην ιστορία της και μας κληροδότησε ιστορικά μοντέλα. Αυτά είναι τα καλύτερα Volvo που φτιάχτηκαν ποτέ.

Γράφει: TopGear 26 Δεκεμβρίου 2022

Με ένα σχεδιαστικό rollercoaster μοιάζει η σύντομη αναδρομή στα μοντέλα της Volvo. Από τους coupe προσανατολισμούς που μας χάρισαν το P1800, έως το Volvo 850 που έγινε τελικά σήμα κατατεθέν και από το -τουλάχιστον- ιδιόμορφο Volvo 245, έως το μπλε ελεκτρίκ Polestar S60, το οποίο άνοιξε τον δρόμο για την Polestar, ένα ολόκληρο νέο brand για την εταιρεία. Όλα πάντως ήταν επιτυχημένα και σημαντικά για την Volvo και σας παρουσιάζουμε τα 9 καλύτερα. 

Volvo P1900 

Τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της Volvo

Αυτό είναι το Volvo P1900, γνωστό και ως Volvo Sport. Προέκυψε στα μέσα της δεκαετίας του 50 και είναι το αυτοκίνητο που σταμάτησε για την Volvo την προπολεμική σχεδίαση των μοντέλων με το χαρακτηριστικό PV στις ονομασίες τους. Ήταν το πρώτο μιας νέας εποχής και ήταν έμπνευση του Assar Gabrielsson, συνιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος ήθελε να φτιάξει κάτι σαν την Chevrolet Corvette. Δεν τα κατάφερε, παρόλα αυτά, άνοιξε ένα σημαντικό παράθυρο στην ιστορία της φίρμας. 

Volvo P1800 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Volvo P1800

Παράθυρο από το οποίο ο Pelle Petterson, ένας ναυτικός και σχεδιαστής γιοτ, είδε το Volvo P1800. Ένα αριστούργημα το οποίο συστήθηκε στο κοινό μέσω του Simon Templar, του θρυλικού τηλεοπτικού Άγιου, τον οποίο ενσάρκωνε τη δεκαετία του 60 ο Roger Moore. Το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε μέχρι το 1973 και βγήκε και σε έκδοση shooting brake με δύο πόρτες και την πίσω να είναι εξ ολοκλήρου γυάλινη, διατηρώντας το ενδιαφέρον στυλ. 

> Διάβασε ακόμη: Πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί ένα μονοθέσιο της Formula 1

Volvo 245 Turbo

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Volvo 245 Turbo

"Το πρώτο station αυτοκίνητο στον κόσμο με κινητήρα turbo", ισχυρίζεται περήφανα η Volvo. Το Volvo 245 Turbo έφτασε τον Σεπτέμβριο του 1980, εδραιώνοντας τη φήμη της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας ως κατασκευαστή εκλεκτών station wagon. Από τότε έχουμε εμμονή με τα γρήγορα station wagon και η Volvo φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτό.

Volvo 262C

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Volvo 262C

Εντυπωσιακό coupe που στόχευε στην αγορά της Αμερικής, το Volvo 262C με κινητήρα V6 είναι μια εξαιρετική δουλειά από τον ιταλικό οίκο Bertone στο Τορίνο. Είχε πολυτελή και  προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, με οροφή από βινύλιο και αμάξωμα μόνο σε χρώμα ασημί. 

Η συνέχεια στο Top Gear

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης