Electrogenic Citroen DS: Ηλεκτρική ιεροσυλία ή restomod θαύμα;

Το σημαντικότερο -ίσως- μοντέλο από καταβολής τροχού και -χωρίς ίσως- το πιο όμορφο στην ιστορία της αυτοκίνησης, έχασε μέρος από το χαρακτήρα του. Αλλά, τουλάχιστον εξασφάλισε το μέλλον του.

Γράφει: TopGear 26 Μαΐου 2022

Τρίζουν τα κόκαλα του Charles de Gaulle. Πριν από οτιδήποτε άλλο, ας θυμηθούμε εν τάχει ότι η Citroen DS ήταν ένα επαναστατικό αυτοκίνητο. Και εδώ, ο επιθετικός προσδιορισμός δεν χρησιμοποιείται καταχρηστικά: υδροπνευματική ανάρτηση, στάνταρ δισκόφρενα, σχεδίαση που δεν προσέβαλε τον φουτουρισμό, προβολείς που έστρεφαν μαζί με το τιμόνι, ήταν μερικοί μόνο από τους νεωτερισμούς της Citroen DS.

Όταν λανσαρίστηκε πίσω στο πολύ μακρινό 1955, επρόκειτο να έχει έναν επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα, αλλά η εξέλιξη του μοντέλου κόστισε κάτι παραπάνω, οπότε η Citroen DS συμβιβάστηκε με ένα τετρακύλινδρο σύνολο από το παλαιότερο Traction Avant. Δυστυχώς όμως (ή, πραγματικά, ευτυχώς) τώρα θα μιλήσουμε γι' αυτή την electromod Citroen DS.

Electrogenic Citroen DS: Ηλεκτρική ιεροσυλία ή restomod θαύμα;

Αν δεν είσαι εξοικωμένος με τον όρο, μάθε ότι μετά το restomod (τα μοντέλα που παρά το γεγονός ότι επικαιροποιούνται και βελτιώνονται μηχανικά, διατηρούν τον χαρακτήρα του δημιουργού τους) ακολούθησε ο εξηλεκτρισμός κλασικών αυτοκινήτων.

Όταν η DS έπεσε στα χέρια της Electrogenic

Εκεί στο Oxfordshire, οι της Electrogenic είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία να μην "κόψουν" το αρχικό αυτοκίνητο και, όλοι εμείς που έχουμε ενδοιασμούς για την καταστροφή της ιστορίας, ξεφυσάμε καθησυχασμένοι όταν μαθαίνουμε ότι η μετατροπή της Electrogenic, είναι πλήρως αναστρέψιμη.

Η συνέχεια στο Top Gear

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.