Αντέχουν τα supercars την κακομεταχείριση;

Ακόμη κι ένα Gordon Murray T.50 αξίας 3 εκατ. ευρώ οφείλει να περάσει με επιτυχία κάποια σκληρά τεστ, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

Γράφει: TopGear 30 Μαΐου 2022

Έχεις την εντύπωση πως ένας αερόσακος μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο κατά τη στιγμή μιας σύγκρουσης; Αν ναι, ορθώς την έχεις γιατί έτσι πρέπει να συμβαίνει, όμως για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο, το κάθε μοντέλο χρειάζεται να υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές που αφορούν σε συνθήκες που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν -λανθασμένα- τους αερόσακους. Και αυτή είναι μια διαδικασία που αφορά τους πάντες, ακόμη και supercars αξίας κάποιων εκατομμυρίων. Όπως το Gordon Murray T.50 των περίπου $3 εκατομμυρίων.

Το βίντεο που συνοδεύει την είδηση, περιέχει σκληρές εικόνες. Όχι για εσένα, για το αυτοκίνητο. Αν και ξεκινάει αρκετά αθώα, με τον Dario Franchitti, ο οποίος εντάχθηκε το 2021 στην Gordon Murray Automotive ως μέλος της ομάδας εξέλιξης του T.50 να μας υποδέχεται, συνεχίζεται μάλλον βίαια. Με ταχύτητες που κυμαίνονται μεταξύ 40 και 60km/h, το Τ.50 χτυπάει σε πεζοδρόμια, προσκρούσει σε λόφους από χαλίκια, διέρχεται από λακκούβες και σαμαράκια, κάνει ακόμη και άλμα από ράμπα ύψους 25 εκατοστών.

Ενώ λοιπόν το Τ.50 υποβάλλεται σε αυτές τις σκληρές για κάθε αυτοκίνητο δοκιμασίες, οι αερόσακοι κάνουν αυτό που πρέπει. Δεν ενεργοποιούνται. Θεωρητικά, αν αυτό δεν συνέβαινε, θα σήμαινε πως η σωματική ακεραιότητα του οδηγού και των υπολοίπων γύρω του, ενδεχομένως να βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, εξαιτίας π.χ. της πιθανότητας απώλειας του ελέγχου του οχήματος. Το οποίο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, κινδυνεύει μόνο από υλικές ζημιές.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, το Τ.50 υποβάλλεται σε δοκιμασίες που λογικά κανένας από τους ελάχιστους ιδιοκτήτες του δεν πρόκειται να επιχειρήσει να το εκθέσει. Ωστόσο καθένας από αυτούς, θα μπορεί να αισθάνεται σίγουρος πως οι αερόσακοι του οχήματος τους, λειτουργούν όπως πρέπει.

Η συνέχεια στο Top Gear

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.