Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το βάρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι ειδικοί θεωρούν πως το αυξημένο βάρος και η ισχύς των Evs, μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους.

Γράφει: TopGear 19 Ιουνίου 2022

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τίτλος ημερίδας με θέμα την διατροφή και τους κινδύνους που εγκυμονούν τα παραπανίσια κιλά για την ανθρώπινη υγεία. Δεν είναι όμως. Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για την αυξανόμενη ανησυχία των ειδικών, που έχει να κάνει με το βάρος που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Γιατί το βάρος αποτελεί πρόβλημα για τα EV

Τα EV αποτελούν την τάση της αγοράς στη δεδομένη χρονική στιγμή και η ώθηση των καταναλωτών προς αυτά, βάζει στο περιθώριο μερικά αρνητικά ζητήματα που μπορεί να είναι αρκετά σοβαρά. Όπως το βάρος.

Θεωρητικά, μέσα στα επόμενα χρόνια, τα ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους θα είναι χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια. Και μιλάμε για οχήματα με βάρος που σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τους 2 τόνους και κατά συνέπεια, θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα αυξημένου κινδύνου τραυματισμού στο ενδεχόμενο τροχαίου ατυχήματος.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτή η Ferrari F40 Competizione αναζητά ιδιοκτήτη

Το μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της Ferrari, σε μία εκδοχή με μεγαλύτερη από τη διπλάσια ισχύ της βασικής έκδοσης, βγαίνει στο σφυρί.

Γραφει TopGear

Η τέταρτη γενιά αναδιπλούμενων smartphones είναι εδώ

Η Samsung παρουσιάζει τα Samsung Galaxy Z Flip4 και Z Fold4 που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

O Brad Pitt έχει τη δική του 'μαύρη λίστα'

Έχει λίστα με όλους τους ηθοποιούς με τους οποίους δεν θέλει να συνεργαστεί.

Οι ελληνικές παραλίες κυριαρχούν στα Google Trends

Η Ελλάδα κατέχει και επισήμως την πρωτιά στην αναζήτηση για τον καλύτερο προορισμό με τις ομορφότερες παραλίες στην Ευρώπη.