Η άγνωστη ιστορία του Mercedes AMG Red Pig

Το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε την υπογραφή της AMG, χρησιμοποιήθηκε ως βάση δοκιμών για όργανα προσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών.

Γράφει: TopGear 02 Ιουλίου 2022

Μπορεί το όνομα AMG να θεωρείται εδώ και δεκαετίες συνώνυμο της Mercedes-Βenz, όμως δεν ήταν πάντοτε έτσι. Η μεταξύ τους συνεργασία ξεκίνησε στα τέλη των 60s, όταν και η AMG επιμελήθηκε μια Mercedes Benz 300SEL που προοριζόταν για συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού, και στην οποία δόθηκε το περίεργο όνομα Mercedes AMG Red Pig (κόκκινο γουρούνι).

Η συμμετοχή της AMG στους αγώνες, χαρακτηρίστηκε από καλύτερα αποτελέσματα απ' ό,τι αναμενόταν, μέχρι τη στιγμή που ο ανταγωνισμός την απέκλεισε και την οδήγησε να δραστηριοποιηθεί στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Από εκείνη τη στιγμή, η εικόνα της πορείας της AMG είναι κάπως θολή, μιας και για μεγάλο χρονικό διάστημα χάνονται και τα ίχνη του Red Pig. 

Σύμφωνα με το site RoteSau.co.za, το αυτοκίνητο αυτό προέκυψε έχοντας ως βάση μια τρακαρισμένη 300SEL 6.3, στην οποία πιθανότατα τοποθετήθηκε νέο πλαίσιο, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (ETCC). Οι προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρούνται, ήταν το αγωνιζόμενο αυτοκίνητο να βασίζεται σε μοντέλο παραγωγής (με τουλάχιστον 1.000 μονάδες να έχουν περάσει τη γραμμή παραγωγής) και να διατηρούν τα βασικά στοιχεία του εσωτερικού τους, μεταξύ των οποίων και τα πίσω καθίσματα.

Οι επεμβάσεις της AMG στην 300SEL

Ανάμεσα στις επιτρεπόμενες αλλαγές, ήταν η μείωση του βάρους και μικροεπεμβάσεις στον κινητήρα, π.χ. τους κυλίνδρους και τις κεφαλές. Η AMG, αύξησε τη χωρητικότητα του V8 από 6.3 σε 6.8 λίτρα, ενώ προχώρησε σε βελτιώσεις στις κυλινδροκεφαλές, στον στρόφαλο και στους άξονες. Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της ισχύος από 250 σε 428 ίππους και της ροπής από 498 σε 605 Nm αντίστοιχα. Η μετάδοση της κίνησης γινόταν στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 σχέσεων, του οποίου η λειτουργία προσομοίαζε σε χειροκίνητο σειριακό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το Red Pig είχε επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ. σε 4,2'' και τελική 265 km/h. Καθόλου άσχημα για ένα αυτοκίνητο που υπολογίζεται πως είχε βάρος λίγο πάνω από 1.600 κιλά.

H συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος