Πόσο κοστίζει μία ατρακάριστη Maserati του 1954;

Με πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ και χωρίς να έχει τρακάρει ποτέ αυτή η Maserati A6 Fiandri Spyder, πουλήθηκε στο Le Mans Classic.

Γράφει: TopGear 06 Ιουλίου 2022

Ατρακάριστο και σε άριστη κατάσταση, γράφουν οι αγγελίες και σε επίπεδο μεταχειρισμένου οχήματος οι λέξεις αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία. Όταν μιλάμε όμως για κλασικά αυτοκίνητα το γεγονός πως κάποιο δεν έχει τρακάρει ποτέ, δεν το καθιστά απλώς πιο ενδιαφέρον ή μια καλή ευκαιρία. Αυξάνει τη σπανιότητά του και τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο τους. Όπως έγινε με αυτήν την Maserati στο πλαίσιο της δημοπρασίας του Le Mans Classic που διεξήγαγε και φέτος ο οίκος Artcurial.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία δεν συγκεντρώνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο αυτή στην οποία πουλήθηκαν τα μονοθέσια του Mansell παρόλα αυτά γίνεται στο πλαίσιο του σπουδαίου 24ωρου αγώνα κλασικών στο Le Mans. 

Η Maserati ήταν και το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε

Το ακριβότερο αυτοκίνητο για φέτος λοιπόν, ήταν αυτή η Maserati A6 GCS/53 Fiandri Spyder του 1954. Η τιμή της έφτασε τα 3.418.000€ και είναι πολύ λογικό καθώς τρεις διαφορετικοί ιστορικοί της Maserati πιστοποίησαν με την τοποθέτησή τους, πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες και πιο αυθεντικές Maserati A6 GCS που υπάρχουν με συνεχή ιστορικότητα από την ημέρα που έφυγε από το εργοστάσιο, το 1954 και κυρίως με κανένα ατύχημα, παρά το γεγονός πως έχει συμμετοχή σε σπουδαίους αγώνες για πάνω από μισό αιώνα. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.