Ο Frank Lloyd Wright ήθελε να πάει στον παράδεισο με μία Cherokee Red Lincoln Continental

Λίγα λόγια για τον αρχιτέκτονα που λάτρευε τα αυτοκίνητα.

Γράφει: TopGear 13 Ιουλίου 2022

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright για τον σχεδιασμό κτιρίων όπως το Μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη και το Falling water (κατοικία Kaufman) στο Bear Run της Πενσυλβάνια. Λιγότεροι συμπαθούμε ακόμα περισσότερο τον Wright για την αγάπη που είχε στα αυτοκίνητα. Ο Wright πάντα αποκτούσε και οδηγούσε αυτοκίνητα που θεωρούσε ότι αντιπροσώπευαν τον προσεγμένο σχεδιασμό, την κομψότητα αλλά και τις επιδόσεις. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονταν αυτοκίνητα των εταιρειών Jaguar, Packard, Cadillac και Mercedes-Benz.

"To χρώμα της δημιουργίας"

O Wright είχε επίσης στην κατοχή του ένα AC 16/80 Competition Sports του 1937, πέντε Crosley του 1949, δύο Cord L-29 (Phaeton Cabriolet), ένα Bentley R-Type cabrio του 1953 και μια τροποποιημένη Lincoln Continental του 1940 (την σημασία της οποίας αναφέρουμε παρακάτω). Όπως συνέβαινε με πολλά από τα αντικείμενα της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής, τα αυτοκίνητα του Wright ήταν βαμμένα στο αγαπημένο του Cherokee Red (μια απόχρωση που αποκαλούσε "το χρώμα της δημιουργίας"), συμπεριλαμβανομένων των AC και των Crosley.

Ο Frank Lloyd Wright ήθελε να πάει στον παράδεισο με μία Cherokee Red Lincoln Continental

Από όλα τα αυτοκίνητά του, το AC 16/80 και τα Hot Shots έχουν σημασία, ειδικά επειδή ο Ράιτ τα ενσωμάτωσε στη διδασκαλία του και οι μαθητές του τα χρησιμοποιούσαν σε ταξίδια σε όλη τη δεκαετία του 1950.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας