Η Ferrari δεν πέρασε καλά στο γαλλικό Grand Prix

O Max Verstappen πήρε εύκολα την 7η φετινή του νίκη με τους tifozi να "λυγίζουν" ακούγοντας το ουρλιαχτό του Charles Leclerc κατά την εγκατάλειψή του.

Γράφει: TopGear 25 Ιουλίου 2022

Στους 63 βαθμούς έφτασε η διαφορά του Max Verstappen από τον Charles Leclerc μετά την εύκολη νίκη του ενός και την τρίτη φετινή εγκατάλειψη του άλλου. Ο Verstappen έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον φετινό τίτλο, σε έναν αγώνα στον οποίο φάνηκαν όλα τα χαρακτηριστικά του Paul Ricard και ήταν βασανιστικός για τους πιλότους των ομάδων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Κυρίως όμως για τη Ferrari, που είδε τον Charles Leclerc να αποχωρεί για 3η φορά φέτος ενώ προηγείται.

O Verstappen τέθηκε επικεφαλής του αγώνα στον 18ο γύρο όταν ο Charles Leclerc εγκατέλειψε με το μονοθέσιο της Ferrari να καταλήγει στο προστατευτικά ελαστικά. Ο Μονεγάσκος ανέφερε επί τόπου πρόβλημα με το γκάζι, ξανα, όπως και  στην Αυστρία δηλαδή και άφησε μια κραυγή απόγνωσης που περιγράφει άψογα την κατάσταση στην Scuderia. Μια εικόνα συνεχιζόμενων προβλημάτων στις λεπτομέρειες, οι οποίες φαίνεται πως δεν έχουν προβλεφθεί όπως θα έπρεπε στο Maranello, ώστε οι εμφανείς δυνατότητες του μονοθεσίου να αξιοποιούνται σε επίπεδο αποτελέσματος. 

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη Γαλλία. Οι Ferrari ήταν σαφώς τα ταχύτερα μονοθέσια, γεγονός που αποδεικνύει η άνεση και η μεθοδικότητα με την οποία ξέφυγε ο Leclerc από τον Verstappen μετά την εκκίνηση, αλλά και ο ρυθμός του Carlos Sainz στο τέλος του αγώνα, ο οποίος του επέτρεψε με στρατηγική τριών pit stop (ο μοναδικός στην πρώτη δεκάδα που το έκανε αυτό) και παρά τα πέντε δευτερόλεπτα ποινής του να τερματίσει τελικά πέμπτος. 

Η σκληρή αυτοκριτική του Charles Leclerc

Ο Leclerc πάντως στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αγώνα ή όταν ηρέμησε τέλος πάντων, ανέλαβε την ευθύνη για το ατύχημα που τον έφερε εκτός αγώνα. "Όχι, δεν ήταν (μηχανικό πρόβλημα). Τουλάχιστον δεν το γνωρίζω ακόμη", ανέφερε ο Μονεγάσκος και συμπλήρωσε, "Προφανώς είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Αισθάνομαι ότι αποδίδω στο υψηλότερο ίσως επίπεδο της καριέρας μου από την αρχή της σεζόν, αλλά δεν έχει νόημα να αποδίδω σε αυτό το υψηλό επίπεδο αν κάνω αυτά τα λάθη". O Leclerc στους 25 χαμένους βαθμούς στη Γαλλία, καθώς θεώρησε πως μπορεί να κέρδιζε, πρόσθεσε τους 7 στην Imola και είπε πως αν χάσει τον τίτλο με αντίστοιχη διαφορά τότε δεν αξίζει στην πραγματικότητα το πρωτάθλημα. Όμως συμπλήρωσε πως αυτά πρέπει να αλλάξουν στο δεύτερο μισό της χρονιάς αν θέλει να ελπίζει. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Δείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική

Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser

Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.

Γιατί η δύναμη στους πήχεις σου είναι μυστικό μακροζωΐας

Η δύναμη της λαβής είναι βασικός δείκτης υγείας και μακροζωίας. Μάθε πώς με απλές ασκήσεις για τους πήχεις μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις κινδύνους.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Neymar κληρονόμησε 1 δισ. ευρώ από κάποιον Βραζιλιάνο που δεν είχε συναντήσει ποτέ

Ένας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Neymar φαίνεται πως άφησε σε εκείνον την περιουσία του. Η κληρονομιά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έχει φάει ξύλο και μαχαιριά, τον έχουν χτυπήσει αμάξι και λεωφορείο-ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραμένει ζωντανός

Για τους περισσότερους ηθοποιούς η δράση τελειώνει όταν κλείνουν οι κάμερες, για εκείνον όμως, συνεχίζεται και στην καθημερινότητά του. Κι ύστερα λένε για τις γάτες ότι είναι εφτάψυχες... Spoiler alert: Συμμετέχει στο cast του Wednesday.

Γραφει Νικη Κοντομηνα