Switchblade, το ιπτάμενο αυτοκίνητο των ονείρων μας

Το παρκάρεις κανονικά στο γκαράζ σου κι όποτε θέλεις, βολτάρεις στους αιθέρες.

Πίσω στα '80s, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ήταν πάρα πολύ σίγουρες ότι σήμερα θα βολτάραμε στους αιθέρες άνετοι κι ωραίοι. Εν έτει 2022 κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, αλλά κατά πώς φαίνεται είμαστε σε καλό δρόμο. Αν και η Samson Sky δεν πέτυχε τον φιλόδοξο στόχο της να παραδώσει ένα τρίτροχο ιπτάμενο αυτοκίνητο μέχρι την άνοιξη του 2017, το εν λόγω πρότζεκτ της πέτυχε πρόσφατα ένα σημαντικό ορόσημο. Μετά από 14 χρόνια ανάπτυξης, το The Hill αναφέρει ότι το λεγόμενο Switchblade είναι τελικά έτοιμο για απογείωση αφού η επιθεώρηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας διαπίστωσε ότι είναι ασφαλές να πετάξει. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samson Sky, Sam Bousfield και η ομάδα του έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές υψηλής ταχύτητας πριν από την πρώτη επίσημη πτήση, η οποία αναμένεται να γίνει σε λίγες εβδομάδες. 

Μερικά χαρακτηριστικά

Με μία πρώτη ματιά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο Switchblade, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία πολύ προσεγμένη και παραδόξως, κομψής αισθητικής δουλειά. Το εναέριο όχημα είναι αρκετά μικρό ώστε να χωρά σε γκαράζ, σχεδόν πτυσσόμενο αφού ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να το οδηγήσει ως ένα τοπικό αεροδρόμιο και εκεί τα φτερά και η ουρά του μπορούν να "ξεδιπλωθούν" μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά για να είναι έτοιμο για πτήση. τρόπος." Το Switchblade μπορεί στη συνέχεια να πετάξει με ταχύτητα έως και 200 ​​mph και έως και 13.000 πόδια για έως και 450 μίλια, με τον υγρόψυκτο τρικύλινδρο 190 ίππων να τροφοδοτεί το μονό έλικά του. Στο έδαφος, το Switchblade μπορεί να επιτύχει γρήγορα 125 mph, καθιστώντας το παρόμοιο με 'ένα μικρό ιπτάμενο σπορ αυτοκίνητο'", εξηγεί ο CEO της Samson Sky, Sam Bousfield.

>Διάβασε ακόμη: Μια ματιά στην πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Sebastian Vettel

Οι ιδιοκτήτες του Switchblade βέβαια, θα χρειαστούν δίπλωμα πιλότου και άδεια μοτοσικλέτας ή οδήγησης για να το χειριστούν τόσο σε πτήση όσο και σε λειτουργία εδάφους, καθώς και ασφάλιση αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας και αεροσκάφους. Αλλά προς το παρόν, η έγκριση πτήσης της FAA ενέπνευσε τον Bousfield να συνεχίσει να σκέφτεται πώς θα απλουστεύσει τα πάντα στο μέλλον. "Η ταχύτητα με την οποία κάνουμε πράγματα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα. Αρχίζεις να καταρρίπτεις στόχους και να κάνεις πραγματικά πράγματα – αυτό πραγματικά ενθουσιάζει την ομάδα", είπε.

Το κόστος και το μέλλον στο εξής

Θα περάσουν τουλάχιστον μερικά ακόμη χρόνια μέχρι εμείς οι κοινοί θνητοί να πετάξουμε τα δικά μας Switchblades, τα οποία αναμένεται να κοστίζουν περίπου 170.000 δολάρια. Ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να ενταχθεί στα μέχρι στιγμής 1.670 άτομα που έχουν ήδη κάνει κράτηση για ένα δωρεάν. Απλώς πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μετά την πρώτη δημόσια πτήση του Switchblade, θα χρειαστεί να καταβάλλει προκαταβολή 2.000$ για να συνεχίσει να υπάρχει η κράτηση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.