Μια ματιά στην πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Sebastian Vettel

Plus: Πόσο κοστίζει κάθε εντυπωσιακό μοντέλο ξεχωριστά.

O Sebastian Vettel αποχωρεί φέτος από την ενεργό δράση στην Formula 1, έχοντας γράψει ιστορία. Με 4 συνεχόμενες κατακτήσεις ο Γερμανός θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς όλων των εποχών, έχοντας αποκομίσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τις ομάδες που βρέθηκε. Ο 35χρονος λατρεύει την γρήγορη οδήγηση και εκτός πίστας και σήμερα, με τον αντικαταστάτη του στην Aston Martin να έχει ανακοινωθεί, εμείς τον αποχαιρετάμε ρίχνοντας μία ματιά στην πολυτελή συλλογή αμαξιών του.

Ferrari California T

Μια ματιά στην πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Sebastian Vettel

Η Ferrari California T είναι η επιτομή της κομψότητας, της ευελιξίας και της αποκλειστικότητας που διακρίνει το μοντέλο California από τη δεκαετία του 1950. Γεμάτο καινοτομία, ανταποκρίνεται με το παραπάνω στις προσδοκίες των πιο απαιτητικών πελατών. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Sebastian Vettel είναι ένας από αυτούς. 

  • Τιμή: 197.000 ευρώ

Ferrari F430

Ferrari F430

Διαθέτει έναν ελαφρύ και συμπαγή κινητήρα V8 90°, ο οποίος αποδίδει 490 ίππους για μια ειδική ισχύ 114 ίππων/λίτρο, δίνοντας στην berlinetta μια τρομερή αναλογία ισχύος/βάρους. Διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων που προέρχεται από τη Formula 1 και μειώνει τους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων στα 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου, επιτρέποντας στον οδηγό να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Σαν να σχεδιάστηκε για τον πρώην πιλότο της Ferrari.

  • Τιμή: 305.000 ευρώ

> Διάβασε ακόμη: Οι οδηγοί της F1 που οφείλουν τη ζωή τους στο Halo

Ferrari 488 GTB

Ferrari 488 GTB

Η Ferrari 488 GTB προσφέρει επιδόσεις επιπέδου πίστας που ακόμη και οι μη επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να απολαύσουν στο έπακρο στην καθημερινή χρήση. Οι χρόνοι απόκρισης, η ευελιξία και ο χειρισμός στο όριο εγγυώνται μια μοναδική αίσθηση ευφορίας και απαράμιλλη οδηγική απόλαυση.

  • Τιμή: 278.000 ευρώ

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage F1

Μια υπέροχη γενιά καθαρόαιμων σπορ αυτοκινήτων. Για επτά δεκαετίες, η "καρδιά" της Aston Martin, η Vantage έχει οδηγηθεί από μερικά πραγματικά είδωλα. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 σε μια επιλογή κινητήρα υψηλών επιδόσεων για την DB2, και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως ένα δικό του μοντέλο.

  • Τιμή: 149.000 ευρώ

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX

Αν και πενταθέσιο είναι εξαιρετικά ευέλικτο όσον αφορά τα εδάφη που μπορεί να αντιμετωπίσει, αλλά και εξαιρετικά προσαρμόσιμο σε μια μεγάλη ποικιλία τρόπου ζωής και ιδιοκτησιακών αναγκών. Το DBX δημιουργήθηκε σκόπιμα με γνώμονα την άμεση εξοικείωση και την ευκολία χρήσης από την αρχή.

  • Τιμή: 189.000 ευρώ

Αν υποθέσουμε ότι τα παραπάνω αυτοκίνητα, τα πλήρωσε ο ίδιος, ο Sebastian Vettel ξόδεψε το ταπεινό ποσό των 1,2 εκ. ευρώ για τη συλλογή του. Φυσικά όλα τα μοντέλα ανήκουν στις εταιρίες στις οποίες υπήρξε οδηγός, οπότε μοιάζει δύσκολο να έχει δώσει το παραμικρό για να μπουν στο γκαράζ του.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου