12 αυτοκίνητα για να μισήσεις χωρίς ενοχές

Πρωτότυπα, ιδιοκατασκευές γεμάτες υπερβολή και κακό design σε οχήματα που μάλλον θα μισήσεις αλλά υπάρχει και περίπτωση να σε ενθουσιάσουν.

Γράφει: TopGear 03 Αυγούστου 2022

Τι είναι το design για την αυτοκίνηση; Αν ρωτούσες τον Pinifarina ή τον Bertone θα σου απαντούσαν ότι "είναι όλη η υπόθεση". Και δεν έχουν άδικο. Πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που το βλέπεις και σου χαλάει την διάθεση ή προσβάλλει στην αισθητική σου ή και τα δύο μαζί; Μικρή, παραδέξου το. Αυτοί πάντως που έφτιαξαν αυτά τα 15 παράξενα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν γούστο -αλλά κάπου το ξέχασαν. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις γιατί το γούστο είναι υποκειμενική υπόθεση.

Αλλά δεν θέλω να είμαι τόσο διαλλακτικός. Διάλεξα αυτά τα αυτοκίνητα γιατί τα βλέπω και μετά σκέφτομαι πώς θα ήταν δυνατόν να συναντήσω τους σχεδιαστές / εμπνευστές τους και να λογομαχήσουμε (μόνο) πάνω στο τι είναι όμορφο, αρμονικό και στιλάτο και τι όχι. Τώρα βέβαια υπάρχει και αυτό που λέει ο ποιητής -δεν τον αποκαλύπτω-:"το παράξενο προκαλεί το ενδιαφέρον, ακόμα και το πάθος" και παρότι διαφωνώ με τον ποιητή θα υπερασπιστώ το δικαίωμα του να εκφράζει την γνώμη του. Και θα υπερασπιστώ και εσένα φίλε αναγνώστη στην περίπτωση που σου αρέσει κάποιο από τα παρακάτω ή και όλα.

Φτιάχτηκαν μόνο δύο. Πάλι καλά

 

Πώς να μισήσεις τα πορτοκάλια

 

Σιγά το πανεπιστήμιο

 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.