3 εμβληματικές ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο λόγος για τους Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι και τον Ταρζάν.

Γράφει: Esquire Editors 03 Σεπτεμβρίου 2022

Με πίστη στο ρητό του Ουίλιαμ Σέξπιρ πως "το παρελθόν είναι ένας πρόλογος για το μέλλον" οι οργανωτές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στην νέα εποχή του αγώνα που έχει ξεκινήσει από το 2021 -και ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη, δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριλάβουν τις πιο εμβληματικές ειδικές -ίσως- που έχουν συνδεθεί με τη φήμη του κατά την πολυετή ιστορία του. 

Για την ακρίβεια μόλις πριν από ένα χρόνο, σε σχετική ψηφοφορία της επίσημης ιστοσελίδας του WRC, τρεις ελληνικές ειδικές διαδρομές βρέθηκαν μέσα στις κορυφαίες, μεταξύ όλων των ειδικών (!) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και τις δύο από αυτές θα τις παρακολουθήσουμε και φέτος: τους Βωξίτες και τον Ταρζάν. Στο Top3 μας υπάρχει, φυσικά, και το Ελευθεροχώρι. 

1. Βωξίτες 

Οι Βωξίτες είναι η πλέον αειθαλής ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Αυτός είναι και ένας λόγος που κατατάσσεται πρώτη στις σχετικές ψηφοφορίες δημοφιλίας, αλλά και συνήθως η πρώτη που κατακλύζεται από κόσμο. Αφορά κατά βάση την σύγχρονη εποχή του αγώνα, γιατί στους πιο παλιούς χρειάζεται να εξηγήσεις πως πρόκειται για την συνέχεια της εξίσου -ή και περισσότερο- φημισμένης ειδικής Καρούτες.

 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης