Ferrari SP51, καλωσήρθες

Όταν έχεις πολλά λεφτά το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορείς με μια μοναδική Ferrari από το τμήμα Special Projects της φίρμας με το αλογάκι.

Γράφει: TopGear 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ηοικονομία βρίσκεται σε ύφεση, ο χειμώνας πλησιάζει και η BMW πιστεύει πραγματικά ότι το BMW XM είναι μια σούπερ ιδέα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μην είμαστε στα καλύτερά μας, μα να γλυκοχαράζει (που λέει και ο Βέγγος ως φωτογράφος) χάρη στο τμήμα Special Projects της Ferrari και κάποιον με πορτοφόλι πιο παχύ και από θαλάσσιο ελέφαντα. Η τελευταία της μοναδική δημιουργία είναι αυτή: η Ferrari SP51.

Ferrari SP51, καλωσήρθες

Παραγγελιά

Η Ferrari SP51 είναι παραγγελία ενός από τους πιο πιστούς συλλέκτες της Ferrari με έδρα την Ταϊβάν και η απάντηση στο ερώτημα "τι θα γινόταν αν ήθελα μια 812 GTS, αλλά χωρίς αναδιπλούμενη οροφή και με εντελώς custom αμάξωμα;". Αυτό είναι το αποτέλεσμα: ένα μοναδικό roadster V12 με παρμπρίζ (σε αντίθεση με τις SP1 και SP2 Monza), αλλά απαλλαγμένο από το βάρος και την πολυπλοκότητα μιας μηχανοκίνητης οροφής.

Κάτω από το αμάξωμα, η SP51 διατηρεί τον V12 των 6,5 λίτρων και 789 ίππων της Ferrari 812 GTS και το σύστημα κίνησης, οπότε εξακολουθεί να είναι ένα supercar που σπάει τα αυτιά με 320 km/h. Η Ferrari λέει ότι υπέβαλλε το αμάξωμα σε πολλές δοκιμές σε υπολογιστή για να βεβαιωθεί ότι δεν θα έχει περισσότερες τριβές ή αντίσταση από την κανονική 812 GTS.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης