Η νέα Maserati GranTurismo μας πάει παντού

Αυτήν την φορά τα πάντα είναι ηλεκρικά.

Γράφει: TopGear 04 Οκτωβρίου 2022

Μήπως δεν κάνει κάνει να κρατάς ηλεκτρική τρίαινα μέσα στο νέρο; Την Maserati δεν την απασχολούν τέτοιου είδους ανησυχίες. Μόλις παρουσίασε την νέα Maserati GranTurismo και για πρώτη φορά η τρίαινα είναι και αμιγώς ηλεκτρική. Όπως έχουμε αναφέρει πριν λίγο καιρό η ηλεκτρική GranTurismo λέγεται Folgore. Όμως υπάρχουν και άλλες εκδοχές. Όπως η Maserati GranTurismo Modena και Trofeo. Ας δούμε τι σημαίνουν αυτά και θα μας επιστρέψετε να ξεκινήσουμε με την Folgore καθώς 75 χρόνια μετά η τρίαινα είναι ηλεκτρική και αυτό είναι είδηση. 

Maserati GranTurismo Folgore, η ηλεκτρική

H  Maserati GranTurismo Folgore υιοθετεί ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το σύστημα Folgore βασίζεται στην τεχνολογία 800 Volt και έχει αναπτυχθεί με τεχνολογικές λύσεις αιχμής που προέρχονται από τη Formula E. Προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, οι οποίες καθίστανται δυνατές χάρη στους τρεις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες.

Η μπαταρία έχει ονομαστική χωρητικότητα 92,5 kWh και οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 560 kW, δηλαδή περίπου 760 ίππους στους τροχούς. Η ειδική ρύθμιση και η καινοτόμος διάταξη της μπαταρίας έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκράτηση του ύψους του οχήματος στα 1353 mm, χωρίς να θίγεται ο σπορ χαρακτήρας του. Το σχήμα της μπαταρίας, γνωστό ως "T-bone", αποτελεί μέρος της προσέγγισης "μηδενικού συμβιβασμού" της Maserati και αποφεύγει την τοποθέτηση των μονάδων μπαταρίας κάτω από τα καθίσματα, μετακινώντας τες κυρίως γύρω από το κεντρικό τούνελ.

Η νέα Maserati GranTurismo μας πάει παντού

Ας δούμε συνολικά τη νέα Maserati GranTurismo

"Οι άλλοι απλά ταξιδεύουν". Αυτό το moto υιοθετεί η Maserati για την νέα GranTurismo και όπως φαίνεται θέτει νέα στάνταρ και θέλει να πλησιάσει τις αντίστοιχες Ferrari και σε τιμή. 

Από αισθητικής άποψης, ο σχεδιασμός της GranTurismo διατηρεί τις κλασικές αναλογίες των αυτοκινήτων της μάρκας, με το μακρύ καπό και το κεντρικό αμάξωμα να τέμνονται από τα τέσσερα φτερά. Αντίθετα, η γραμμή της οροφής πέφτει δυναμικά για να τονίσει την καμπύλη της κολόνας που φέρει το εμβληματικό λογότυπο Trident.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος