Τώρα μπορείς να σχεδιάσεις τη νέα Cadillac Celestiq, όπως θες

Καμία Cadillac Celestiq δεν θα είναι ίδια με μια άλλη γιατί την σχεδιάζει απευθείας ο αγοραστής.

Γράφει: TopGear 19 Οκτωβρίου 2022

Μερικοί μήνες έχουν περάσει από τότε που η Cadillac μας έδειξε το έξοχο εσωτερικό της νέας Cadillac Celestiq και λίγο λιγότερο από τότε που μας έδειξε πως θα είναι το αυτοκίνητο, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο προπαραγωγής. Τώρα μας δείχνει το αληθινό, το οποίο δεν θα έχει μεγάλες διαφορές, γιατί τι να αλλάξεις δηλαδή, από την οθόνη των 55 ιντσών στο ταμπλό ή την οροφή που μπορείς να την κάνεις φιμέ σε κλίμακα από το 1 έως το 20 για να μην σε ενοχλεί ο ήλιος. Δεν είναι συμπτωματικό πως παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα με την Rolls Royce Spectre. Είναι τα δύο αυτοκίνητα που "σπάνε το φράγμα" των 300.000 ευρώ για να τα αγοράσει κανείς, τιμή που εδώ που έχουμε φτάσει πλέον μοιάζει με φυσιολογική. 

Πολυτέλεια και τεχνολογία 

Είναι επίσης και δύο από τα ελάχιστα, στα οποία με τα χρήματα αυτά ή όσα δίνει κανείς τέλος πάντων, αγοράζει κυρίως πολυτέλεια, άνεση και status. Αν και πλέον μιλάμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οπότε υπεισέρχεται και η τεχνολογία ως παράγοντας. Η Cadillac Celestiq έχει πολύ, από όλα τα παραπάνω. Η βάση της είναι η πλατφόρμα Ultium της General Motors και αποδίδει 600 ίππους από δύο ηλεκτροκινητήρες που την καθιστούν τετρακίνητη. Τα 868 Nm ροπής βοηθούν στις καταιγιστικές επιδόσεις, που αντικατοπτρίζονται στα 3.8 sec της επιτάχυνσης για το 0-100km/h. 

Τώρα μπορείς να σχεδιάσεις τη νέα Cadillac Celestiq, όπως θες

Η ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία 111 kWh με την οποία ο μεγιστάνας που θα κάθεται στο πίσω δεξί κάθισμα, θα μπορεί να φτάσει σε αποστάσεις μέχρι και 480 χλμ. Πάντως αυτό λογικά δεν θα τον απασχολεί (τον σωφέρ, γιατί τον μεγιστάνα τον απασχολούν άλλα πράγματα), καθώς χάρη στη δυνατότητα φόρτισης σε 200kW φορτιστή DC, η Celestiq θα μπορεί σε 10 λεπτά να αναπληρώσει ενέργεια για 125 χλμ. Πράγμα που είναι εντυπωσιακό. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.