O Max Verstappen είναι ανίκητος

Τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει τον Max Verstappen φέτος, ο οποίος στο GP των ΗΠΑ χάρισε στην Red Bull τον φετινό τίτλο στους κατασκευαστές.

Γράφει: TopGear 24 Οκτωβρίου 2022

Σε έναν έντονα, συναισθηματικά φορτισμένο αγώνα, μετά την απώλεια του ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz, ο Max Verstappen επικράτησε στο Grand Prix των ΗΠΑ, στο Austin του Τέξας. Με τους 25 αυτούς βαθμούς και τους 12 που πρόσθεσε στην συνολική συγκομιδή της ομάδας ο Sergio Perez με την τέταρτη θέση του, η Red Bull εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο.

Είναι ο πρώτος στους κατασκευαστές μετά το 2013 και ολοκληρώνει το φετινό double, που έρχεται μια χρονιά μετά τον πρώτο τίτλο του Ολλανδού οδηγούς της ομάδας, ο οποίος στο Τέξας ισοφάρισε το ρεκόρ 13 νικών σε μια χρονιά που έχουν επίσης ο Michael Schumacher και ο Sebastian Vettel. Όλα αυτά για να σφραγίσουν μια περίοδο απόλυτης κυριαρχίας της Red Bull

O Lewis Hamilton ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο βάθρο και ακολούθησε ο Charles Leclerc, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του σημείωσε μια τέτοια θέση (στο βάθρο) ξεκινώντας χαμηλότερα από την έβδομη θέση. Ο Μονεγάσκος λόγω αλλαγής κινητήρα αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορεί να σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις δοκιμές αλλά αναγκάστηκε να ξεκινήσει 12ος. Ο George Russell σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, με ένα pit stop λίγο πριν τον τερματισμό και  ήταν πέμπτος, εμπρός από τον Lando Norris.

Έβδομος τερμάτισε ο Fernando Alonso με την Alpine, παρά το γεγονός πως κινδύνεψε όχι απλώς να εγκαταλείψει αλλά να είναι πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο άσχημα ατυχήματα της χρονιάς. Το μονοθέσιό του "πέταξε" μετά από επαφή με τον Lance Stroll, αλλά με κάποιο τρόπο που δεν μπορούν να εξηγήσει κάποιος με "ανθρώπινους" όρους κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και να μην έχει ζημιά που θα οδηγούσε σε εγκατάλειψη.


Ο έτερος γερόλυκος του grid προσέφερε ένα φινάλε από τα λίγα. Συμπλήρωσε 3.500 γύρους στην κορυφή ενός αγώνα μερικούς γύρους μετά το μέσον του Grand Prix, όταν βρέθηκε πρώτος και φαινόταν πως μπορούσε να διεκδικήσει κάτι πολύ καλύτερο από την όγδοη θέση, που τελικά βρέθηκε. Ένα καταστροφικό pit stop όμως τον έστειλε εκτός δεκάδας και με οδήγηση δεξιοτέχνη κατάφερε τελικά να κερδίσει 3 θέσεις και να βρεθεί όγδοος. Ψηφίστηκε ως οδηγός του αγώνα, φυσιολογικά. Kevin Magnussen και Yuki Tsunoda ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με μονοθέσια οκτώ διαφορετικών ομάδων. 

Έπος Max Verstappen 

Ο αγώνας στην Αμερική ξεκίνησε γύρω στις 23:00 ώρα Ελλάδας. Η εκκίνηση έγινε στις 22:00 βέβαια, αλλά η πρώτη ώρα του αγώνα ήταν μια διαδικαστική κούρσα που πρόσθεσε σχεδόν 30 γύρους πρωτοπορίας στην στατιστική του Max Verstappen. Σε αυτό συνετέλεσε η εξαιρετική του εκκίνηση που τον έθεσε πρωτοπόρο εξ αρχής και η εγκατάλειψη του Carlos Sainz, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε επαφή με τον Russell (ο Βρετανός τιμωρήθηκε) και έχασε την pole position δραματικά. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος