Όλα τα ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring

Το Nurburgring είναι ο Dow Jones της αυτοκίνησης.

Γράφει: TopGear 13 Νοεμβρίου 2022

Με πιο πρόσφατο το ρεκόρ της Mercedes-AMG ONE στο Nurburgring ξεκινάμε την καταγραφή των ρεκόρ που έχουν σημειωθεί στην πίστα του Nurburgring. Τα 21 χιλιόμετρα του Nordschleife, το οποίο κάποιοι αποκαλούν και "Πράσινη Κόλαση", καθώς είναι ένα παλιό σιρκουί που δεν συγχωρεί λάθη, έχουν μετατραπεί στην πορεία των ετών, ως ένα ιδανικό πεδίο δοκιμών για τις περισσότερες εταιρείες. Ο λόγος είναι πως ένας γύρος στο Ring αντιστοιχεί χιλιομετρικά σε τέσσερις άλλες πίστες, ενώ σε επίπεδο μορφολογίας και απαιτήσεων αντιστοιχεί μάλλον σε περισσότερες από τέσσερις. 

Έτσι ακόμη και αν το ζητούμενο μιας εταιρείας δεν είναι οι επιδόσεις, αλλά η ευστάθεια, η αξιοπιστία, η ανθεκτικότητα και η οδική συμπεριφορά, οι δοκιμές στο Nurburgring είναι απολύτως χρήσιμες και πλέον απαραίτητες. Υπάρχουν βέβαια και οι εταιρείες που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στον χρόνο που θα χρειαστούν για έναν γύρο στο Nordschleife, έτσι έχουμε καταλήξει τα ρεκόρ εκεί να είναι σπουδαία και άξια διαφήμισης. Και είναι πολλά… 

Το απόλυτο ρεκόρ 

Το ταχύτερο αυτοκίνητο στο Nurburgring ανεξαρτήτως κατηγορίας, κίνησης ή τεχνικών χαρακτηριστικών είναι η Porsche 919 Hybrid EVO. Είναι το πρωτότυπο της Porsche για τους αγώνες αντοχής, ξέρεις αγώνες όπως το Le Mans. Ο χρόνος του ήταν 5:19.55 και ο Timo Bernhard που το οδηγούσε, κατέρριψε το ρεκόρ των 6 λεπτών 11 δευτερολέπτων και 13 δεκάτων που κατείχε ο εντυπωσιακός Stefan Bellof με την επίσης αγωνιστική Porsche 956 C.

H συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα