Τελικά, πόσα χρόνια αντέχουν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών;

Πλέον όλο και περισσότεροι οδηγοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκφράζουν την ερώτηση για τον κύκλο ζωής της μπαταρίας.

Γράφει: TopGear 21 Ιανουαρίου 2023

Τελικά πόσα χρόνια ζωής έχουν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Αυτό είναι ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα, μετά το θέμα της αυτονομίας, του χρόνου φόρτισης αλλά και των σημείων φόρτισης.

Πλέον όλο και περισσότεροι οδηγοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκφράζουν την ερώτηση για τον κύκλο ζωής της μπαταρίας. Πότε θα αρχίσει να χάνει την αρχική της χωρητικότητα και όταν το κάνει πόσο θα ρίξει την αυτονομία;

Είναι σίγουρο ότι οι μπαταρίες χάνουν την χωρητικότητά τους

Η μείωση χωρητικότητας της μπαταρίας είναι βέβαιο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, καθώς μια μπαταρία ιόντων λιθίου όταν φορτίζεται και αποφορτίζεται πολλές φορές χάνει μέρος της χωρητικότητάς της. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα κινητά μας τηλέφωνα ή με τους φορητούς υπολογιστές, που μετά από πολλούς μήνες χρήσης και συνεχών φορτίσεων χάνουν μέρος της χωρητικότητάς τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.