Σε τι χρησιμεύει το μπροστινό πορτμπαγκάζ στα ηλεκτρικά οχήματα

Στα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, εκεί που σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο θα βρισκόταν ο θερμικός κινητήρας, βρίσκεται ένας δεύτερος μεγάλος αποθηκευτικός χώρος. Είναι απαραίτητος;

Γράφει: TopGear 05 Μαρτίου 2023

Το καθιερωμένο πια debate, ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους πολέμιους των ηλεκτρικών οχημάτων, αφορά στους χρόνους φόρτισης και την αυτονομία. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα στοιχεία, που αν και σαφώς μικρότερης σημασίας, φαίνεται πως κάνουν τις απόψεις να διίστανται. Όπως για παράδειγμα το μπροστινό πορτμπαγκάζ, που διαθέτουν τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα στις ΗΠΑ, περίπου στο 1/3 των ηλεκτρικών οχημάτων, ο διαθέσιμος χώρος μπροστά, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με το κανονικό πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου της μικρής κατηγορίας.

Δεν είναι καινούργια η ιδέα του πορτμπαγκάζ μπροστά

Υπάρχει βέβαια και μια μερίδα ηλεκτρικών οχημάτων, που αδιαφορεί για τον αποθηκευτικό χώρο στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, με το σκεπτικό πως από τη στιγμή που δεν πρόκειται για κάτι στο οποίο ήταν συνηθισμένοι οι πελάτες τους, δεν θα τους λείψει όταν περάσουν από ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε ένα ηλεκτρικό. Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για ζήτημα που ευνοεί την ευρηματικότητα. Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς την πρόταση της Ford, για χρήση του μπροστινού πορτμπαγκάζ ως χώρου για τοποθέτηση τροφών; Άλλωστε βοηθάει και το γεγονός πως κατά βάση οι χώροι αυτοί διαθέτουν και αποστράγγιση.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η ιδέα του μπροστινού πορτμπαγκάζ δεν είναι ακριβώς καινούργια στον χώρο του αυτοκινήτου. Διάφορα μοντέλα με κινητήρες στο πίσω μέρος, όπως η Porsche 911 και η Chevrolet Corvair (που πλέον έχει σταματήσει να παράγεται), την έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια. Όμως είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, που δίνουν τη δυνατότητα για πρώτη φορά στους κατόχους τους, να έχουν όχι ένα, αλλά δύο αποθηκευτικούς χώρους.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης