Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Ferrari

Οι χάκερς φέρονται να ζητούν λύτρα για να μην διαρρέυσουν προσωπικά δεδομένα πελατών και η ιταλική φίρμα supercars φέρεται να μην είναι διατεθειμένη να τα πληρώσει.

Γράφει: TopGear 23 Μαρτίου 2023

Η Ferrari έπεσε θύμα επίθεσης ransomware (κακόβουλο λογισμικό) που εξέθεσε τις προσωπικές πληροφορίες των πελατών της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News Europe, δεν είναι σαφές πότε η εκπρόσωπος της Ferrari ήρθε σε επαφή με έναν χάκερ ή μια ομάδα με απαίτηση λύτρων που σχετίζεται με την κλοπή προσωπικών δεδομένων των πελατών, ούτε η ιταλική φίρμα αποκάλυψε το ποσό των λύτρων.

Η Ferrari δήλωσε ότι διερευνά την παραβίαση με μια "κορυφαία παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας" που δεν κατονομάζει και έχει ενημερώσει την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

"Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες"

Αυτή η κλασική ατάκα που μπορείς να ακούσεις σε ταινίες θα μπορούσε να είναι η απάντηση της Ferrari στους χάκερς. Η πολιτική της Ferrari είναι να μην πληρώνει απαιτήσεις λύτρων σε χάκερ, επειδή η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό θα διαιωνίσει τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης