Συμφωνία ΕΕ - Γερμανίας για την απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων

Η Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι θα προχωρήσει κανονικά η ψηφοφορία για την απαγόρευση πωλήσεων συμβατικών αυτοκινήτων το 2035.

Γράφει: TopGear 27 Μαρτίου 2023

Τα συνθετικά καύσιμα είναι αυτά που λύνουν τον γόρδιο δεσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την απαγόρευση πωλήσεων των συμβατικών αυτοκινήτων από το 2035 και μετά. Το σίριαλ της συγκεκριμένης απόφασης το παρακολουθούμε με ρυθμούς "Last of Us" γιατί κάθε εβδομάδα προκύπτουν νέα δεδομένα που διαφοροποιούν την εικόνα και το μέλλον της Ευρώπης. Τώρα όμως φαίνεται πως φτάνουμε στο τέλος καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία με την Γερμανία, η οποία προέβαλε την πιο ισχυρή αντίδραση από τις χώρους που διαφωνούσαν. 

Όπως ανακοινώθηκε οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία με φόντο τα συμβατικά καύσιμα, τα οποία θα είναι καθαρά για το περιβάλλον. Η Γερμανία ήθελε διαβεβαιώσεις ότι τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα μπορούν να πωλούνται μετά την προθεσμία, εάν λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα - ένα αίτημα που υποστηρίχθηκε από την Porsche και άλλα τμήματα της ισχυρής αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας.

Λευκός Καπνός ανάμεσα σε Γερμανία και ΕΕ

"Βρήκαμε συμφωνία με τη Γερμανία σχετικά με τη μελλοντική χρήση των συνθετικών καυσίμων στα αυτοκίνητα", δήλωσε στο Twitter ο Φρανς Τίμερμανς, επικεφαλής της πολιτικής της ΕΕ για το κλίμα. Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσσινγκ δήλωσε ότι "ο δρόμος είναι ελεύθερος" με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε αργά την Παρασκευή.

"Οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορούν να εξακολουθούν να ταξινομούνται εκ νέου μετά το 2035, εάν ανεφοδιάζονται αποκλειστικά με καύσιμα ουδέτερα ως προς το CO2", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. Η συμφωνία σημαίνει ότι η Γερμανία μπορεί να εγκρίνει επίσημα την ρύθμιση που επιτεύχθηκε τον Οκτώβριο και η οποία απαιτεί τα νέα αυτοκίνητα να είναι μηδενικών εκπομπών, έναν βασικό πυλώνα στα σχέδια της ΕΕ για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Συμπτώσεις και επιχειρηματικά λάθη που έγραψαν ιστορία

Τραφελαφικές καταστάσεις που διδάσκουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επιχειρηματία είναι να μη φοβάται τα λάθη (του).

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι κανόνες του Bernard Arnault για να γίνεις πλούσιος

Μαθήματα ζωής από έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος