Πρωταγωνιστής στα premium SUV τα Audi Q3 και Q3 Sportback

Η τεχνολογική υπεροχή και ο σπορ χαρακτήρας είναι αδιαμφισβήτητα στοιχεία στο Audi Q3.

Γράφει: TopGear 25 Μαΐου 2023

Η δεύτερη γενιά Audi Q3 παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2018 ενώ η έκδοση Sportback ακολούθησε ένα χρόνο μετά. Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε και η κορυφαία έκδοση RS Q3 με εντυπωσιακές επιδόσεις. Γενικώς, η σειρά Audi Q3 χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό σε εκδόσεις και κινητήρες. Διατίθεται με δύο τύπους αμαξωμάτων, Q3 και Q3 Sportback με την δεύτερη να έχει πιο καμπυλόγραμμη οροφή προς τα μετόπισθεν και μικρότερες πίσω κολόνες.

Σχεδιαστικά η σειρά Q3 ξεχωρίζει από την εμβληματική οκτάγωνη μάσκα Singleframe μπροστά που πλαισιώνεται από στενούς προβολείς ομίχλης τεχνολογίας LED και από μεγάλες εισαγωγές αέρα. Στο πλάι, οι θόλοι των τροχών είναι τονισμένοι με την έκδοση Sportback να έχει πιο κουπέ σιλουέτα και χαμηλότερο ανάστημα. Με αμάξωμα μήκους 4,5 μ. που βασίζεται σε ένα πάτωμα με μεταξόνιο 2,679 μ. το Q3 είναι ένα από τα μεγαλύτερα SUV στην κατηγορία του.

Προσαρμοζόμενη ευρυχωρία

Αυτή τη συνθήκη επιβεβαιώνουν και οι εσωτερικοί χώροι που είναι αρκετά άνετοι τόσο για επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Οι τελευταίες εξυπηρετούνται από χώρο 530 – 675 λίτρων ο οποίος διευρύνεται στα 1.525 λίτρα με την πτώση των πίσω καθισμάτων. Μάλιστα το ύψος φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα – το χαμηλότερο επίπεδο εξυπηρετεί την φόρτωση αντικειμένων με όγκο. Επίσης το άνοιγμα και κλείσιμο της 5ης πόρτας γίνεται μέσω ηλεκτρικού μηχανισμού διευκολύνοντας περαιτέρω τον χρήστη.

Στην καμπίνα, οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν και αυτοί την ευρυχωρία καθώς τα έδρανα των πίσω καθισμάτων κινούνται κατά τον διαμήκη άξονα για 15 εκατοστά ενώ και οι πλάτες των καθισμάτων ρυθμίζονται ως προς την κλίση σε επτά θέσεις. Κερασάκι στην τούρτα ο ambient εσωτερικός φωτισμός με επιλογές 30 χρωμάτων.

Η συνέχεια στο TopGear.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου