To Cybertruck θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σκάφος, λέει ο Elon Musk

Συνεχίζουν οι καινοτομίες από την Tesla.

Μέσα από μία αναπάντεχη ανακοίνωση, ο Elon Musk αποκάλυψε πως το Cybertruck της Tesla θα μπορεί να γίνει αμφίβιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε πως σχεδιάζουν να προσφέρουν ένα πακέτο που θα μετατρέπει το Cybertruck σε λειτουργικό σκάφος, ικανό να διασχίζει τουλάχιστον 100 μέτρα νερού.

Ο Musk μας ενημέρωσε σχετικά απαντώντας σε μια ανάρτηση του Sawyer Merritt στο X (πρώην Twitter) λίγο μετά την προβολή ενός επεισοδίου στην εκπομπή "Jay Leno's Garage", όπου παρουσιάστηκε το Cybertruck. Στο επεισόδιο, ο αντιπρόεδρος της Tesla για τη μηχανική οχημάτων, Lars Moravy, μοιράστηκε σχετικές πληροφορίες, δηλώνοντας ότι με μια μικρή ρύθμιση για επιπλέον άνωση, το Cybertruck θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάρκα.

Μια μικρή μετατροπή

"Θα προσφέρουμε ένα πακέτο τροποποίησης που θα επιτρέπει στο Cybertruck να διασχίζει τουλάχιστον 100 μέτρα νερού ως βάρκα. Κυρίως χρειάζεται απλώς να αναβαθμίσουμε τις σφραγίδες των θυρών της καμπίνας", έγραψε ο Musk στην ανάρτησή του στο X, υπονοώντας την απλότητα της απαιτούμενης τροποποίησης.

Τα σχόλια του Moravy στην εκπομπή υποδηλώνουν ότι με λίγη δημιουργικότητα, οι ιδιοκτήτες του Cybertruck θα μπορούσαν ακόμη και να συνδέσουν μια εξωλέμβια μηχανή στο όχημά τους και να χρησιμοποιήσουν τη διεπαφή της οθόνης αφής για τον έλεγχό της, μετατρέποντας το ηλεκτρικό τους φορτηγό σε μια μοναδική εμπειρία βαρκάδας.

O ρετροφουτουριστικός σχεδιασμός

Ενώ ο ρετροφουτουριστικός σχεδιασμός του Cybertruck έχει προκαλέσει ενθουσιασμό, έχει δεχθεί και επικρίσεις από όταν έγινε η ανακοίνωσή του το 2019. Ο Musk φαίνεται αποφασισμένος βέβαια να συνεχίσει να εκπλήσσει τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας με καινοτόμα χαρακτηριστικά. Οι παραδόσεις του Cybertruck ξεκίνησαν στα τέλη Νοεμβρίου και παρά τις αρχικές προκλήσεις, ο μεγιστάνας παραμένει αισιόδοξος για την επιτυχία του οχήματος.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης των επενδυτών για τα κέρδη της Tesla τον Οκτώβριο, ο Musk αναγνώρισε τις δυσκολίες που εμφανίζονται με την είσοδο ενός πρωτοποριακού προϊόντος, όπως το Cybertruck, στην αγορά. Ωστόσο, η ανακοίνωση της τροποποίησης σε σκάφος δείχνει τη δέσμευση της Tesla να ξεπερνά τα όρια και να προσφέρει στους πελάτες της αντισυμβατικές και πολυλειτουργικές εμπειρίες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα