9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη διαχρονική γοητεία της Porsche

Από το ψυχεδελικό 356C της Janis Joplin μέχρι το RAC4LIF του David Hasselhoff.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 22 Ιουνίου 2018

Ο James Dean στα Palm Spring Road Races: Πίσω από το τιμόνι μιας 356 1600 Super Speedster κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, αν και η λέξη «δεύτερος» δεν ταιριάζει καθόλου σε αυτό το σύμβολο.

Η Janis Joplin και το καμπριολέ της: Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο, παρά αυτήν την ψυχεδελική 356C από τη μεγαλύτερη αμερικανική φωνή των 60s.

Ποτέ πριν μια Porsche 930 Turbo, το αμερικανικό ροκ και το μαλλί αφάνα δε συνδυάστηκαν καλύτερα από ότι εδώ, σε αυτήν την φωτογραφία όπου ο διάσημος rocker John Oates ποζάρει γεμάτος καμάρι.

Ο Paul Newman στο Le Mans: Όχι σε κάποια ταινία, αλλά λίγο πριν τον πραγματικό αγώνα όπου τελικά θα βγει δεύτερος, αράζει πάνω στην οροφή μιας Porsche 935.

Το απόλυτο αυτοκίνητο αγώνων των 90s, μια Porsche GT1 στην πιο εξωφρενική της εκδοχή. Αυτή εδώ η Evolution με κάθε της γκαζιά παίζει μουσική στα αυτιά των απανταχού petrolheads.

Ο David Hasselhoff και μια Porsche 928: δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο για τον Ιππότη της Ασφάλτου.

Στην πίστα του Sebring της Φλόριντα: Μια θρυλική 904 GTS και μια θρυλική Shelby Daytona Coupe μοιάζουν να κυνηγούν το -επίσης- θρυλικό μπαλόνι της Goodyear.

Faster, Pussycat! Kill! Kill!: Διάσημο road movie από την εποχή των λουλουδιών με τρεις νεαρές χορεύτριες να ταξιδεύουν στην έρημο και να σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους. Γιατί όχι; Και γιατί όχι σε μια Porsche 356.

Steve McQueen στο Le Mans: Ή αλλιώς όταν τρεις θρύλοι συναντιούνται (το Ράλι, το αυτοκίνητο και ο Mr. Cool) για να φτιάξουν μια εμβληματική ταινία για τους αγώνες αυτοκινήτων.

Δες τις φωτογραφίες

Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν την καρδιά να ανεβάζει παλμούς όπως ένα supercar. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς είναι εκείνο το συναίσθημα που μας κάνει να λιώνουμε στη θέα τους λες και περνάει κάποιο μοντέλο με τέλειες αναλογίες.

Αλλά μια στιγμή, αυτό ακριβώς δεν είναι; Τέλειες αναλογίες σε μια τέλεια αισθητική, φτιαγμένη παράλληλα για μια μεγάλες επιδόσεις. Κι αν υπάρχει ένα super car που μπορεί να κοιτάξει στα ίσια τους ιταλικούς ανταγωνιστές του, αυτό δεν είναι άλλο από την Porsche.

Για τους φανατικούς μάλιστα είναι πολύ απλά τα τελειότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός πώς μέσα από τα χρόνια δεκάδες διάσημοι, μερικοί από αυτούς θρυλικοί τα τίμησαν καθισμένοι στο τιμόνι τους.

Παρακάτω ακολουθούν μόλις 11 αποδείξεις για τη γοητεία των Porsche, που όπως και να το κάνουμε είναι διαχρονική.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα αυτοκίνητα για το 2017

Μήπως το επόμενο αυτοκίνητό σου να είναι κάποιο από τα παρακάτω;

Το μέλλον της Porsche είναι λαμπερό - και ηλεκτρικό

Αυτό το θρυλικό υπερ-όχημα ετοιμάζεται να πάει το γενεαλογικό του δέντρο μια γρήγορη βόλτα.