Για να αποκτήσεις μία Project One θα πρέπει να έχεις 20 ακόμη Mercedes στο γκαράζ σου

Όποιος επιθυμεί να αγοράσει την καλύτερη Mercedes της ιστορίας, εκτός από €2.300.000, χρειάζεται να είναι και καλός πελάτης της εταιρείας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Αυγούστου 2018

Η Mercedes-AMG Project One είναι ό,τι κοντινότερο έφτιαξε ποτέ η Mercedes στην Φόρμουλα 1 και ασφαλώς το αυτοκίνητο της εταιρείας που την τοποθετεί στο σύμπαν των πραγματικών supercars, ανάμεσα σε Bugatti Chiron, Aston Martin Valkyrie ή την Pagani Zonda.

Για να αποκτήσεις μία Project One θα πρέπει να έχεις 20 ακόμη Mercedes στο γκαράζ σου

Το αξίας περίπου €2.300.000 αμάξι διαθέτει κινητήρα V6, 1.600 κυβικών, που του χαρίζει ιπποδύναμη 1.006 αλόγων και τελική ταχύτητα που ξεπερνά εύκολα τα 350 χλμ/ώρα. 

Μόλις 275 αντίτυπά της κατασκευάζονται και τα οποία θα παραδοθούν στους αγοραστές τους κατά τους πρώτους μήνες του 2019. Εκτός των άλλων, είναι το πρώτο μοντέλο δρόμου της Mercedes που η κατασκευή του γίνεται στο Brackley και στο Brixworth της Αγγλίας, εκεί όπου δημιουργούνται και τα μονοθέσια της F1 της εταιρείας. 

ΜΕΡΣ3

Η αλήθεια όμως είναι πως μόνο εύκολο δεν είναι για κάποιον να αποκτήσει την Mercedes-AMG Project One, ανεξαρτήτως οικονομικής άνεσης. Κι αυτό γιατί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να συμπληρώσει μία αίτηση (περίπου 1.100 άτομα την κατέθεσαν) η οποία θα εξεταστεί προσεκτικά από τον CEO της AMG Tobias Moers και τον CEO της Mercedes-Benz USA, Dietmar Exler.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας θέλουν να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα κερδοσκοπίας, από κάποιους που θα αγοράσουν αρχικά το αυτοκίνητο και στη συνέχεια θα το μεταπωλήσουν σε υψηλότερη τιμή. Κάτι που είχε συμβεί πρόσφατα με το Ford GT. 

ΜΕΡΣ2

Μία από τις προϋποθέσεις είναι ο υποψήφιος αγοραστής να είχε ή έχει στην κατοχή του 20 άλλα μοντέλα της Mercedes. "Ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αυτό αλλά έπρεπε. Για παράδειγμα αντιμετωπίσαμε αιτήσεις ανθρώπων που είχαν αγοράσει 18 μοντέλα και δεν ήμασταν σίγουροι αν πρέπει να εγκρίνουμε τις αιτήσεις τους ή όχι. Κάναμε όμως το σωστό" αναφέρει ο Heiko Schmidt, γενικός διευθυντής της AMG North America.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ