Το FXDR 114 είναι το νέο power cruiser της Harley-Davidson

Ανεβάζει τις επιδόσεις σε άλλο επίπεδο και δίνει νέα δυναμική στην τεράστια συλλογή της αμερικάνικης εταιρείας.

Γράφει: Esquire Editors 23 Αυγούστου 2018

Το νέο επιθετικό FXDR 114 κάνει αισθητή την παρουσία του με στυλ που παραπέμπει στους αγώνες dragster, στο πεδίο δηλαδή που η ροπή φτάνει στην άσφαλτο με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και η αδρεναλίνη ξεχειλίζει.

Το νέο power cruiser της Harley-Davidson είναι εφοδιασμένο με τον υψηλής ροπής κινητήρα 114ci Milwaukee-Eight V-twin ενώ διαθέτει πλαίσιο Softail, ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου και τροχούς αλουμινίου. Παράλληλα, η ευρεία χρήση σύνθετων υλικών συμβάλλει στη μείωση του συνολικού βάρους: Το αλουμινένιο ψαλίδι του FXDR 114 προσφέρει μείωση βάρους κατά 4,6 κιλά συγκριτικά με το ατσάλινο ψαλίδι Softail και αποτελεί το σημείο έδρασης ενός εντυπωσιακού πίσω τροχού με ελαστικό 240 χιλιοστών. 

Το FXDR 114 είναι το νέο power cruiser της Harley-Davidson

Το ολοκαίνουριο Harley-Davidson FXDR 114 συνδυάζει το άκρως επιθετικό στυλ dragster με την αιχμή της τεχνολογίας. Είναι ένα ασυμβίβαστο power cruiser που ανεβάζει τις επιδόσεις σε νέο επίπεδο και δίνει νέα δυναμική στη γκάμα της Harley-Davidson. Συνδυάζει την ασύγκριτη ροπή του κινητήρα Milwaukee-Eight 114 με την ευρεία χρήση εξαρτημάτων από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά, που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους της μοτοσυκλέτας. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της απόδοσης σε όλα τα επίπεδα.

Το FXDR 114 είναι το δέκατο μοντέλο της Harley-Davidson που βασίζεται στην πλατφόρμα Softail που παρουσιάστηκε το 2018. Είναι επίσης το πιο πρόσφατο μοντέλο από τη γκάμα των 100 μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, που σκοπεύει να παρουσιάσει το εργοστάσιο μέχρι το 2027.

ΧΑΡΛΕΙ 2

"Η εμφάνιση του FXDR 114 εκφράζει τον δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και τονίζει τα προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα Softail. Η dragster επιρροή είναι εμφανής, με το ανεστραμμένο πιρούνι, την εντυπωσιακή εισαγωγή αέρα, την εξάτμιση και την τέλεια αντίθεση μεταξύ των τροχών και της κοφτής ουράς. Φροντίσαμε όμως να προσθέσουμε και άλλα τεχνικά στοιχεία, όπως είναι το ψαλίδι αλουμινίου, τα ψηφιακά όργανα που είναι πλήρως ενσωματωμένα στα χειριστήρια του αναβάτη και η εξωτερική ρύθμιση της ανάρτησης. Αυτά τα στοιχεία τονίζουν την δυναμική αποστολή της μοτοσυκλέτας, η οποία δεν είναι μόνο η επιτάχυνση στην ευθεία, αλλά κυρίως η αυθεντική ισχύς σε κάθε στάδιο της οδήγησης" αναφέρει ο Lead Product Manager της HD, David Latz, ενώ με τη σειρά του ο Brad Richards (Harley-Davidson Lead Product Manager) τονίζει ότι "αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά απολαυστική στην οδήγηση. Το FXDR 114 περιβάλει το πολύ ανθεκτικό πλαίσιο Softail με την ισχύ του κινητήρα Milwaukee-Eight 114, με υψηλών προδιαγραφών ανάρτηση στον μπροστινό και τον πίσω τροχό, καθώς και με μια ευρεία σειρά από νέα εξαρτήματα και υλικά που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους. Αυτό είναι ένα power cruiser που παρέχει μοναδική αίσθηση στην οδήγηση και κράτημα που συναρπάζει".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο ισχυρή Corvette όλων των εποχών σίγουρα αξίζει τα λεφτά της

Ένας πραγματικός δαίμονας των δρόμων με 755 άλογα.

Έρχεται με φόρα η νέα ηλεκτρική Jaguar E-Type

Το πιο όμορφο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη βγαίνει στην παραγωγή.