Η αποκάλυψη του EQC, του πρώτου αυτοκινήτου για το νέο ηλεκτρικό brand της Mercedes

Ένα crossover SUV για την καινούρια υπερ-τεχνολογική περιπέτεια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γράφει: Esquire Editors 06 Σεπτεμβρίου 2018

Βυθίζοντας το πεντάλ του γκαζιού, αυτή τη φορά δεν θα συναντήσεις πιστόνια και κυλίνδρους. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένας εντελώς καινούριος κινητήρας για ένα εντελώς καινούριο μοντέλο, ενός εντελώς καινούριου brand. Το EQC αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο και το ξεκίνημα της καινούριας (θυγατρικής) φίρμας των ηλεκτρικών μοντέλων EQ της Mercedes, στην οποία η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει ίδιο βάρος με τις Mercedes-AMG και Mercedes-Maybach.

Η αποκάλυψη του EQC, του πρώτου αυτοκινήτου για το νέο ηλεκτρικό brand της Mercedes

Το όνομα EQ είναι στην ουσία μία παραλλαγή του IQ αλλά με σαφείς τις ηλεκτρικές του καταβολές (Electric Intelligence). Η νέα φίρμα επιδιώκει να κρατήσει αποστάσεις από την παραδοσιακή δομή της Mercedes. Αυτό, παρότι αρχικά μοιάζει παράδοξο, στην ουσία παίζει το ρόλο και του μεγαλύτερου πλεονεκτήματος: Η EQ θέλει να χτίσει μόνη της την ιστορία της και να καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο καινοτόμα brands στην ιστορία της ηλεκτροκίνησης. 

Η EQ δεν επικεντρώνεται μόνο στα αυτοκίνητα καθεαυτά αλλά σκοπεύει να προσφέρει μία ευρύτερη γκάμα από προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες που περιστρέφονται γύρω από τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Ειδικά για το EQC έχουν σχεδιαστεί έξυπνες λειτουργίες όπως ο σχεδιασμός των διαδρομών, νέοι μηχανισμοί υποστήριξης και εύκολη κεντρική διαχείριση. 

ΜΕΡΣ 13

Το πρώτο της μοντέλο της EQ προσφέρει ποιότητα, ασφάλεια και άνεση. Είναι ένα crossover SUV με στοιχεία coupé χάρη στη γραμμή της οροφής του, τον σχεδιασμό των παραθύρων με τη χαμηλή ζώνη του ιμάντα και την οπίσθια θήκη της οροφής. Όλα πάνω στο EQC συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αεροδυναμική λειτουργία του. Μάλλον μιλάμε για το φρέσκο αισθητικό πρόσωπο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes.

ΜΕΡΣ 12

Όσον αφορά τα τεχνολογικά highlights του EQC, έχουν να επιδείξουν το σύστημα infotainment ΜΒUX, που έχουμε δει στην νέα A-Class, το οποίο διαθέτει δύο ενιαίες οθόνες αφής, προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών και λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν βοηθός του οδηγού, με εξελιγμένη όμως αντίληψη.

Και οι επιδόσεις του στον δρόμο; Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το EQC είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες: Ο πρώτος που τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια βρίσκεται στον μπροστινό άξονα, ενώ ο δεύτερος στον πίσω. Κάτι που σημαίνει πως το όχημα αποκτά χαρακτηριστικά ενός 4x4.

ΜΕΡΣ 14

Η ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τα 300 kW (ή 408 ίππους αν προτιμάς), με καθορισμένα μέγιστη ροπή στα 76,6 χιλιογραμμόμετρα.Η EQ έχει κάνει γνωστή την αυτονομία του EQC, που ανέρχεται στα 450 χιλιόμετρα, αλλά και την τελική του ταχύτητα στα 180 χλμ/ώρα.

Άλλο νέο χαρακτηριστικό του, είναι η ρύθμιση της ταχύτητας σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και η αυτόματη παρουσίαση εναλλακτικών διαδρομών. Το EQC περιλαμβάνει 5 διαφορετικά driving modes: Τα Comfort, Eco, Max range, Sport και ένα που μπορεί να ρυθμιστεί ακριβώς από τον οδηγό. Μάλιστα, το πρόγραμμα Eco προσφέρει στον οδηγό υποστήριξη για την εξοικονόμηση ενέργειας, προβλέποντας τις κινήσεις που πρέπει να κάνει. Έτσι, προτρέπει την μειωμένη χρήση του γκαζιού ή ακόμη και την πίεση πάνω σε αυτό.

ΜΕΡΣ 15

Όπως κάθε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι εφοδιασμένο με φορτιστή εσωτερικού χώρου (OBC) χωρητικότητας 7.4 kW -κάτι που το κάνει κατάλληλο για φόρτιση AC στο σπίτι ή στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Υπάρχει ωστόσο και η δυνατότητα χρήσης του Wallbox (τρεις φορές πιο γρήγορη φόρτιση σε σχέση με την οικιακή πρίζα).

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος