Η SVJ είναι η πιο γρήγορη εκδοχή της Lamborghini Aventador

Ο ισχυρότερος V12 κινητήρας όλων των εποχών χαρίζει απίστευτες αποδόσεις.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ονομάζεται Lamborghini Aventador SVJ και το κλειδί στην περίπτωσή της είναι το J. Ναι, ξέρουμε ότι το SV μεταφράζεται σε Super Veloce, όμως η κατάληξη J σημαίνει Jota (σ.σ. είδος χορού από την Ισπανία με πολύ γρήγορο ρυθμό), ακριβώς για να ξεκαθαρίσει την υπεροχή της όσον αφορά την ταχύτητα. 

Κάτι που επιβεβαιώνει και το ρεκόρ ταχύτητας στην πίστα του Nürburgring, όταν και ολοκλήρωσε την διαδρομή των 20,8 χιλιομέτρων σε μόλις 6 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, με τον Marco Mapelli στο τιμόνι της.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, το βάρος της Aventador SVJ είναι 1.525 κιλά (πιο ελαφριά από την SV) και ο V12 κινητήρας της των 6.500 κυβικών αποδίδει 770 ίππους και 750 Nm ροπής. Τα 0-100 πιάνονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα.

Η SVJ είναι η πιο γρήγορη εκδοχή της Lamborghini Aventador

Για να γίνουν εφικτές αυτές οι επιδόσεις, υπήρξαν μεγάλες βελτιώσεις στον αεροδυναμικό σχεδιασμό αλλά και στην μαγνητοροϊκή τεχνολογία της ανάρτησής της που επιτρέπει να διατηρηθούν σε κάθε περίπτωση οι υψηλές ταχύτητες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η Aventador SVJ προσφέρει καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο.

Σε άλλες καινοτομίες, το καπό του κινητήρα της SVJ έχει επανασχεδιαστεί ειδικά γι' αυτήν και είναι κατασκευασμένο από πολύ ελαφριές και αφαιρούμενες ίνες άνθρακα. Οι σούπερ ελαφριές αλουμινένιες ζάντες Nireo είναι επίσης προσαρμοσμένες στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, συμβάλλοντας και αυτές στη μείωση του βάρους της.

ΛΑΜΠΟ 3

Το σύστημα διεύθυνσης των πίσω τροχών έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω για να εκμεταλλευτεί το αεροδυναμικό φορτίο, παρέχοντας σταθερότητα σε συνθήκες υψηλής ταχύτητας.

Η σταθερότητα του αυτοκινήτου και η ροπή προς τον πίσω άξονα αυξήθηκε κατά 3% σε σύγκριση με το SV, ενώ έχει βελτιωθεί και η ευστάθεια του οχήματος με την μείωση της απόστασης φρεναρίσματος, ειδικά σε συνθήκες όπως οι γωνίες υψηλής ταχύτητας.

ΛΑΜΠΟ 2

Όσον αφορά τα λάστιχά της, η Aventador SVJ φορά τα νέα Pirelli P Zero Corsa, που και αυτά έχουν σχεδιαστεί με ειδικό πέλμα, κατάλληλο τόσο για δρόμο όσο και για πίστα. 

Διαθέτει ακόμη τρία driving modes, τα Road, Sport και Racing, μαζί με το EGO, που είναι το προσαρμοσμένο στις ανάγκες του οδηγού πρόγραμμα και του επιτρέπει να διαμορφώσει τα δεδομένα. 

ΛΑΜΠΟ 1

Η παραγωγή της Lamborghini Aventador SVJ θα περιοριστεί στα 900 κομμάτια, με τις πρώτες παραγγελίες να αναμένεται να παραδοθούν στους αγοραστές κατά τους πρώτους μήνες του 2019. Η τιμή της είναι €349.116.

Στην πρόσφατη έκθεση του Pebble Beach, η Lamborghini παρουσίασε και την ειδική έκδοσή της, την SVJ 63, η οποία θα κυκλοφορήσει μόλις σε 63 αντίτυπα για να τιμήσει το έτος ίδρυσης της εταιρείας, το 1963. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποκάλυψη του EQC, του πρώτου αυτοκινήτου για το νέο ηλεκτρικό brand της Mercedes

Ένα crossover SUV για την καινούρια υπερ-τεχνολογική περιπέτεια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου

Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής.