Mazda CX-3, πρωτοπορία μέσα στην πόλη

Οι Ιάπωνες ποντάρουν στον ελκυστικό σχεδιασμό και το diesel για να ξεχωρίσουν.

Να κάνεις αυτό που δεν ξέρεις ώστε να μάθεις να το κάνεις, ήταν μία φράση που είχε πει κάποτε ο Pablo Picasso για να περιγράψει τον τρόπο δουλειάς του. Μία φιλοσοφία που δείχνει να διαποτίζει το πως εργάστηκαν οι Ιάπωνες κατασκευαστές της Mazda για να παρουσιάσουν το νέο crossover της εταιρείας. Γιατί μπορεί στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου να τιμούν την παράδοση όσο τίποτα άλλο, γνωρίζουν ωστόσο ότι μονάχα με την πρωτοπορία θα μπορέσουν να ξεχωρίσουν σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Mazda CX-3, πρωτοπορία μέσα στην πόλη

Το Mazda CX-3 διατηρεί την παραδοσιακή λογική του kodo (η ψυχή της κίνησης) στις γραμμές του, ενός σχεδιασμού δηλαδή που εμπνέεται από την αρμονική κίνηση των ζώων, φροντίζει όμως να κλείνει το μάτι σε φουτουριστικές λεπτομέρειες, ιδιαίτερα στη μάσκα και στα πίσω φώτα. Όσο για το εσωτερικό; Η λέξη που το χαρακτηρίζει είναι αναβάθμιση· καλύτερα και πολύ πιο εκλεπτυσμένα υλικά σε σχέση με τον προκάτοχό του, δίνουν μία αίσθηση πολυτέλειας στο μάτι αλλά και στην οδηγική εμπειρία του οδηγού και των επιβατών.

Mazda CX-3 εσωτερικό

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε δύο πετρελαιοκίνητες εκδοχές: η μία με κινητήρα 2 λίτρων και 150 αλόγων, η άλλη πιο απλή με κινητήρα 1,8 λίτρων και 120 αλόγων. Εκείνο όμως που προκαλεί ευχάριστη εντύπωση είναι η απόφαση της Mazda να προσφέρει -και, μάλιστα, να δώσει βάρος στο promotion- ενός νέου κινητήρα diesel: ξέχνα τον παλιό κινητήρα των 1,5 λίτρων, ο νέος Skyactiv-D turbocharged 1,8 λίτρων είναι εδώ με τα 115 άλογα κι έχει όλα τα φόντα να ξεχωρίσει σε μία αγορά αυτοκινήτων που δείχνει να διψά για diesel πρωτοπορία.

Η ιαπωνική εταιρεία μοιάζει πανέτοιμη να αντιμετωπίσει το όλο και αυστηρότερο πλαίσιο που, ευτυχώς, σιγά σιγά μορφοποιείται σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, ενώ δεν έχει καταλαγιάσει καλά καλά ο θόρυβος για τον νέο diesel κινητήρα, η Mazda ανακοίνωσε έναν ακόμα πιο σύγχρονο που θα είναι έτοιμος το 2021 - όταν, δηλαδή, τα μέτρα θα έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρά.

Mazda CX-3 καινούργιο

Κλείνοντας, να μην ξεχάσουμε κάτι σημαντικό. Την τιμή του CX-3, που υπολογίζεται να ξεκινά από τα 21 χιλιάδες ευρώ και να φτάνει στις 28 χιλιάδες για την "φουλ-έξτρα" έκδοση.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου