Μόλις αποκαλύφθηκε η νέα έκδοση της θρυλικής Porsche 935

Θα κυκλοφορήσει σε 77 κομμάτια.

Ένα θρυλικό της μοντέλο της Porsche επιστρέφει ανανεωμένο κι η πρώτη αντίδραση των fans δεν μπορεί να περιγραφεί ακριβώς· περισσότερο θύμιζε άναρθρα επιφωνήματα. Η καινούργια 935 αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Rennsport Reunion στην Καλιφόρνια προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στους οπαδούς των γερμανικών super cars. Γιατί τώρα θεωρείται η προκάτοχός της θρυλική; Οι 123 νίκες σε 370 αγώνες του Deutsche Rennsport Meisterschaft όπως κι ο τερματισμός στην πρώτη θέση στις 24 ώρες του Le Mans το 1979 μιλούν από μόνες τους.

Το αυτοκίνητο θυμίζει σε πολλά την Porsche του 1976, που οι οπαδοί αποκαλούν Μόμπυ Ντικ

H σημερινή 935 έρχεται μαζί με 700 άλογα που χαρίζουν απίστευτες ταχύτητες στο σώμα της, το οποίο είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα ενισχυμένα με πλαστικό. Το αυτοκίνητο θυμίζει σε πολλά την Porsche του 1976, την οποία οι οπαδοί συνηθίζουν να αποκαλούν Μόμπυ Ντικ εξαιτίας της πολύ μακριάς μπροστινής του όψης, του ογκώδους αμαξώματος και του χαρακτηριστικού άσπρου χρώματος που φέρνουν στον νου τη λογοτεχνική φάλαινα. Χαρακτηριστικά που οι σχεδιαστές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας φρόντισαν να διατηρήσουν στο ακέραιο.

Σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες τώρα, το νέο μοντέλο των 1380 κιλών διαθέτει το Porsche Stability Management (PSM) καθώς κι ειδικό σύστημα για να μην μπλοκάρουν τα φρένα. Όσο για τη θέση του συνοδηγού; Υπάρχει σαν επιλογή αλλά το κυριότερο, όσον αφορά την οδηγική εμπειρία, είναι το ειδικό "αγωνιστικό" κλουβί που διαθέτει.

Όπως καταλαβαίνεις τα μόλις 77 κομμάτια που θα παραχθούν δεν είναι αυτοκίνητα που νιώθουν άνετα στους δρόμους της πόλης, αφού χρειάζονται ειδικά events κι αγωνιστικές πίστες για να απογειωθούν. Οπότε τα 700 χιλιάδες ευρώ που θα κοστίζει περίπου, καλό είναι να διατεθούν από οπαδούς που είναι διατεθειμένοι να τρέξουν αυτό το αγρίμι εκεί όπου του αξίζει -κι όχι απλά να το αφήνουν καλογυαλισμένο στο γκαράζ τους.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος