Τι συμβαίνει όταν μια Porsche αποκτά κινητήρα της Formula 1

Οι μηχανικοί της Lanzante Limited μετέτρεψαν την 930 σε πύραυλο.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 16 Οκτωβρίου 2018

Πίσω στα 80s, η Porsche είχε δημιουργήσει τους twin-turbo V6 κινητήρες (γνωστούς και ως TAG), τους οποίους παρέδωσε στην ομάδα Formula 1 της McLaren. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδίασε μόνο ένα από τα αυτοκίνητά της με το ίδιο μηχανικό υπόβαθρο, χωρίς κάποια περαιτέρω προδιαγραφή - την 930. 

Το μοντέλο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για εκθέσεις και εμπορικούς σκοπούς, μέχρι που έπεσε στα χέρια της βρετανικής εταιρείας βελτιώσεων και αναβαθμίσεων αυτοκινήτων Lanzante Limited. Η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στην τροποποίηση της συγκεκριμένης Porsche: Δημιούργησε 11 αντίτυπα του αυτοκινήτου, τα οποία εξόπλισε με άκρως λειτουργικούς κινητήρες TAG, για να μπορεί κάποιος να οδηγήσει ουσιαστικά ένα όχημα της Formula 1 σε κανονικούς δρόμους. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lanzante (@the_real_lanzante) on

Σε ένα ποστ της στο Instagram, η Lanzante Limited ξεκαθάρισε πως πήρε την άδεια από όλες τις αρμόδιες αρχές αλλά και από την McLaren για να κάνει κάτι τέτοιο. Κάθε αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε έχει μια πλακέτα με πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του κινητήρα του και πιο συγκεκριμένα τους αγώνες στους οποίους χρησιμοποιήθηκε, καθώς και το όνομα του πιλότου του μονοθέσιου της Formula 1. 

Τι συμβαίνει όταν μια Porsche αποκτά κινητήρα της Formula 1

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ξεχωριστή περίπτωση του Lexus UX Hybrid

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο υβριδικό compact crossover. Και είναι απαράμιλλο.

Τι κάνει ένα αυτοκίνητο σέξι;

Δεν έχουν σεξαπίλ τα άψυχα αντικείμενα; Για χάιδεψε απαλά τις καμπύλες μιας Ferrari.