Η πιο ακριβή δημοπρασία μηχανών του κόσμου

Το συνολικό κόστος των συναλλαγών άγγιξε τα 3,87 εκ. ευρώ για τον οίκο Bonhams.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 23 Οκτωβρίου 2018

Συνήθως πρωταγωνιστές των πανάκριβων δημοπρασιών είναι τα αυτοκίνητα. Υπάρχει όμως μία εξαίρεση που επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα: ο οίκος Bonhams διοργάνωσε πρόσφατα μία δημοπρασία όπου οι μηχανές είχαν την τιμητική τους και τα εκατομμύρια ευρώ σπαταλήθηκαν για μερικά από το πιο ακριβά δίτροχα του πλανήτη.

Η πιο ακριβή δημοπρασία μηχανών του κόσμου

Το event με τίτλο Autumn Classic έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο του Στάνφορντ της Αγγλίας. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ο σκοπός του ήταν "η πώληση πρωτοπόρων, ρετρό, κλασικών μηχανών από σημαντικές συλλογές και σπάνιων ανταλλακτικών". Ανάμεσα στα θρυλικά κομμάτια που δημοπρατήθηκαν ήταν μερικές Superior Brough, Honda καθώς κι αρκετές BSA.

Μία Superior Brough δημοπρατήθηκε για 300.000 ευρώ

Το συνολικό κόστος των συναλλαγών άγγιξε τα 3,87 εκ. ευρώ με μία Brough Superiοr του 1993 να κλέβει την παράσταση κάποια στιγμή, καθώς το σφυράκι χτυπούσε τρεις φορές όταν η τιμή της έφτανε τα 300.000 ευρώ - 120.000 περισσότερα από όσο αρχικά υπολογιζόταν. "Ήταν η αναμφισβήτητη σταρ της βραδιάς" δήλωσαν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του οίκου Bonhams, "μάλιστα έφτασε σε αυτήν την τιμή παρότι πωλήθηκε σε κομμάτια κι όχι συναρμολογημένη, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ για αποσυναρμολογημένη Superior Brough".

Autumn Classi Bonhams μηχανές

Η τεράστια επιτυχία του φετινού event ίσως είναι και μία μικρή απόδειξη ότι οι μηχανές μπαίνουν δυνατά, έστω και με αργούς ρυθμούς, στον κόσμο των πανάκριβων δημοπρασιών -κι ίσως μία μέρα να κοντράρουν τα ξαδέρφια τους με τους τέσσερις τροχούς.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

To Jeep του Steve McQueen βγαίνει στο σφυρί

Τέσσερα επί τέσσερα με υπογραφή King of Cool.

Η McLaren του Gran Turismo μάλλον γίνεται πραγματικότητα

Η BC-03 είναι βγαλμένη, κυριολεκτικά, από video game.