Speedtail: Η πιο γρήγορη McLaren όλων των εποχών

Θα είναι έτοιμη το 2020. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: τα 106 μοντέλα έχουν ήδη πουληθεί.

Τρεις θέσεις, τελική ταχύτητα 403 χλμ/ώρα, κινητήρας 1035 αλόγων, κανένας καθρέφτης και τιμή πώλησης που ξεκινά από τα 2 εκ. ευρώ. Εντυπωσιάστηκες ή όχι ακόμα; Η Speedtail δεν είναι τυχαία η πιο γρήγορη McLaren όλων των εποχών -αν εξαιρέσεις την φόρμουλα βέβαια. Όμως ακόμα και στην εξαιρετική περίπτωση που είχες τη δυνατότητα να την κάνεις δική σου, τα νέα δεν είναι καλά: τα 106 μοντέλα που θα παραχθούν έχουν ήδη πουληθεί.

Speedtail: Η πιο γρήγορη McLaren όλων των εποχών

Η McLaren Speedtail συνδυάζει την τεχνογνωσία και την τεχνολογία στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από ανθρακονήματα ενώ στο ελάχιστο βάρος της βοηθούν τα κεραμικά φρένα όπως κι οι αναρτήσεις αλουμινίου.

Mclaren Speedtail 2

Ναι, το νέο μοντέλο ζυγίζει μόλις 1430 κιλά ενώ η Pirelli κατασκεύασε ένα λάστιχο ειδικά για αυτό. Όσο για τη "μηχανή" της; Ο υβριδικός της κινητήρας, 1035 αλόγων, της επιτρέπει να κάνει τα 0-300 χλμ/ώρα σε 12,8 δευτερόλεπτα.

Mclaren Speedtail 3

Εκτός όμως από τις πρωτοφανείς επιδόσεις που εντυπωσιάζουν, είναι κι ο σχεδιασμός της ένα μικρό έργο τέχνης: κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί ειδικά, έτσι ώστε να προκαλεί τη μικρότερη δυνατή αντίσταση· αντί για καθρέφτες έχει ειδικές κάμερες που βελτιώνουν την αεροδυναμική· τα πίσω φτερά έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν τη συνέχεια του σχεδιασμού με σκοπό να μειωθεί κι άλλο η αντίσταση. Κι αυτά είναι μόνο μερικές από τις λεπτομέρειες που αποτελούν αυτό το αεροδυναμικό βέλος.

Mclaren Speedtail 4

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί η συνεργασία της εταιρείας με τον Richard Mille για την κατασκευή ειδικών ανθρακονημάτων που θα κάνουν ντεμπούτο στη βιομηχανία του αυτοκινήτου: τα Thin-Ply Technology Carbon Fiber (TPT) αναμένεται να φέρουν επανάσταση δίνοντας την απόλυτη αεροδυναμική αλλά και μία εμφάνιση που θυμίζει τρεχούμενο νερό. Το μόνο που μένει, τελικά, είναι να έρθει το 2020 για να πατήσει αυτό το θαύμα της αυτοκίνησης τις ρόδες του στους δρόμους του πλανήτη. Μέχρι τότε απλά υπομονή.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.