Ford GT Carbon Series: Το supercar της πίστας έτοιμο για τον δρόμο

Για την ακρίβεια έρχεται με 348 χλμ/ώρα.

Πόσο πιθανό είναι ένα supercar το οποίο μάλιστα έχει θριαμβεύσει στις πίστες του απαιτητικότατου Le Mans να αφεθεί ελεύθερο στους δρόμους; Στην περίπτωση του Ford GT Carbon Series αυτό δεν είναι ενδεχόμενο αλλά πραγματικότητα κι αυτό γιατί οι μηχανικοί της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας έκαναν κάποιες μικρές αλλαγές σε αυτό, προκειμένου να το κάνουν χρήσιμο ακόμη και για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Ford GT Carbon Series: Το supercar της πίστας έτοιμο για τον δρόμο

Συγκεκριμένα, στη νέα περιορισμένη έκδοση του Ford GT το βάρος είναι ελαφρύτερο κατά 18 κιλά εξαιτίας της εφαρμογής καινοτόμων μέτρων μείωσης βάρους, όπως οι τροχοί από ανθρακονήματα, η εξάτμιση και τα μπουλόνια από τιτάνιο αλλά και το πολυανθρακικό πίσω κάλυμμα με πρόσθετες οπές εξαερισμού.

FORD 2

Όσον αφορά το εσωτερικό του, η Ford περιόρισε κάποιες ανέσεις σαν τις θήκες για τα ποτήρια και τις θήκες στο κάθισμα του οδηγού αλλά δεν στέρησε βασικό εξοπλισμό όπως ο κλιματισμός, το ραδιόφωνο και το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας Sync 3.

FORD 3

Η τρίτη special edition του Ford GT θα κυκλοφορήσει σε 4 χρώματα (ασημί, πορτοκαλί, κόκκινο και μπλε), με ειδικά διαμορφωμένες ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι και μερικές ακόμη καινοτομίες στο εσωτερικό του. 

Κάτω από το καπό του Ford GT Carbon Series υπάρχει ένα twinturbo EcoBoost κινητήρας 3,5 λίτρων ή ένας V6 600 αλόγων, που σε κάθε περίπτωση παράγουν τελική ταχύτητα 348 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα. Τα δεδομένα είναι τρομακτικά, αν αναλογιστείς ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

"Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα...".

Έρχοναι μαζικές απολύσεις στην Tesla για 'περισσότερη παραγωγικότητα' λέει ο Elon Musk

Αναμένεται να ξεπεράσουν του 10% του εργατικού δυναμικού της.