Η ομορφότερη Mercedes-Benz όλων των εποχών βγαίνει στο σφυρί

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τελειότερο χριστουγεννιάτικο δώρο από την Mercedes-Benz 300SL Roadster.

Θεωρήθηκε από πολλούς το πρώτο supercar αυτού του κόσμου και η αλήθεια είναι ότι η Mercedes, αρχικά, το κατασκεύασε για να συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας.

Η  Mercedes-Benz 300 SL του 1957 χαρακτηρίστηκε από τους πρώτους ανθρώπους που την οδήγησαν ως ένα πραγματικό sport car με προσωπικότητα και ψυχή και ήταν το πρώτο όχημα με ρόδες που κατάφερε να αγγίξει τα 260 χλμ/ ώρα.

Η ομορφότερη Mercedes-Benz όλων των εποχών βγαίνει στο σφυρί

Παράλληλα θεωρείται ένα από τα ομορφότερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mercedes, με την ίδια την εταιρεία να το χαρακτηρίζει "σύμβολο επιτυχίας της εποχής του, ένα όνειρο". Πάνω της υπήρχαν πολλά αγωνιστικά μέρη, όπως το άκαμπτο πλαίσιό της. Ωστόσο, ένα αίτημα από τον Νεοϋορκέζο πελάτη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Max Hoffman, οδήγησε την Mercedes-Benz στο να προσαρμόσει το design της 300 SL, σε συνεργασία μάλιστα με τον Hoffman.

ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ 3

Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν η δημιουργία της 300 SL Roadster, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το 1958. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατασκευάστηκαν μόλις 1.858 αντίτυπα. 

Ένα από αυτά κατέληξε στα χέρια του Günter Tugendsam, ενός Αυστριακού που μετακόμισε στην Σουηδία κατά την δεκαετία του 1960 και έπιασε δουλειά στο εκεί εργοστάσιο της Mercedes-Benz. Στη νέα του δουλειά έτυχε να γνωρίσει και την γυναίκα της ζωής του, που δεν ήταν άλλη από την κόρη του αφεντικού. Ένας οικογενειακός φίλος της τελευταίες θα μετανάστευε στην Αμερική και αποφάσισε να πουλήσει στο ζευγάρι την 300 SL του, σε προνομιακή τιμή.

ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ 2

Ο Tugendsam ασχολήθηκε ενδελεχώς με το αυτοκίνητο, διορθώνοντας κάποιες από τις μικροζημιές που είχε και προσθέτοντας κάποιες βελτιώσεις. Σε αυτό ασφαλώς και τον βοήθησε ο πεθερός του. Η Mercedes-Benz 300 SL Roadster του Tugendsam διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι σήμερα και το κοντέρ της έχει γράψει κάτι λιγότερο από 73.000 χιλιόμετρα. 

Την 1η Δεκεμβρίου, αυτό το masterpiece βγαίνει στο σφυρί, σε δημοπρασία στην Βιέννη και αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις δικό σου ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, μάθε πως κάτι τέτοιο θα στοιχίσει κάπου ανάμεσα σε €750.000 και €950.000.

ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ 1

Δεν λέμε, πολλά για χριστουγεννιάτικο δώρο. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Ίσως και το κόστος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος