Η BMW X3 M Competition βγαίνει στους δρόμους με 510 άλογα

Απίθανες επιδόσεις, υψηλή πολυτέλεια και γερμανική ποιότητα.

Οι εποχές που τα SUV που κυκλοφορούσαν στους δρόμους θύμιζαν τετράγωνα τανκς έτοιμα για εκστρατεία έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Ακόμα κι ο όρος SUV (Sport Utility Vehicle) μοιάζει κάπως παρωχημένος σε σχέση με τον όρο SAV (Sport Activity Vehicle) που λάνσαρε πριν κάποια χρόνια η BMW. Ποιος όμως θα περίμενε ότι αυτή η μεταστροφή θα μας οδηγούσε μέχρι τις απίθανες επιδόσεις της BMW X3 M Competition;

Το γράμμα M σημαίνει πολλά πράγματα για τους φανατικούς φίλους του BMW, είναι συνώνυμο με άλλα λόγια πολύ υψηλών αγωνιστικού τύπου επιδόσεων. Μάλιστα στα τέλη των 90s ακόμα και οι ιθύνοντες του γερμανικού κολοσσού δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν ένα "βαρύ" αυτοκίνητο με M χαρακτήρα.

Ο παντοδύναμος νέος, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας της BMW X3 M βγάζει 510 άλογα, ενώ η μέγιστη ροπή των 600 Nm την κάνει ιδανική σύντροφο σε off road περιπέτειες. Όσο για την ταχύτητά της; Τα 4,2 δευτερόλεπτα που χρειάζεται το καινούργιο SAV της BMW για να φτάσει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα εντυπωσιάζουν, δικαιολογώντας το M που τη συνοδεύει.

Η BMW X3 M Competition βγαίνει στους δρόμους με 510 άλογα

Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, το κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων σε συνδυασμό με την τεχνολογία Drivelogic σου δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς την ιπποδύναμη αυτού του θηρίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το σχήμα της X3M είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να βελτιστοποιείται η αεροδυναμική της ενώ παράλληλα ο τεχνολογικός σχεδιασμός προσφέρει σιγουριά σε θέματα πρόσφυσης, ευελιξίας και οδηγικής συμπεριφοράς.

ΒΜW X3 M Competition

Όσο για το εσωτερικό της; Η γερμανική ποιότητα και η υψηλή πολυτέλεια κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε του εκατοστό: δερμάτινα καθίσματα και ένα ταμπλό που δίνει βάση στην καλαισθησία κι όχι στις γνωστές φουτουριστικές υπερβολές.

ΒΜW X3 M Competition

Σε κάποιες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, μπορεί ήδη κάποιος να παραγγείλει μία BMW X3 M Competition με ημερομηνία παράδοσης μέσα στον Σεπτέμβρη του 2019. Τέλος, χωρίς να είναι οριστική, η πρόβλεψη για την τιμή της κάνει λόγο για περίπου 62 χιλιάδες ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου