Huracán EVO Spyder: Η νέα Lamborghini δεν γνωρίζει όρια

Η open-top εκδοχή της Huracán EVO V10 παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μόλις 17 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για ανέβει η οροφή χάρη σε ένα κουμπί που είναι τοποθετημένο στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Ας μην γελιόμαστε: τι καλύτερο από το να οδηγείς ένα supercar με τον άνεμο να σε φυσά στο πρόσωπο χαρίζοντας σου την αίσθηση πως είσαι ο βασιλιάς του κόσμου; Ένα όνειρο για λίγους που κάνει πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Lamborghini Huracán EVO Spyder που παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Γενεύης.

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι η open-top έκδοση της Huracán EVO V10 που συγκαταλέγεται στα coupe. Μάλιστα υιοθετεί τις ίδιες αεροδυναμικές γραμμές και βρίσκεται πολύ κοντά στη λογική της τελευταίας. Ο 5,2 λίτρων V10 κινητήρας όμως είναι φτιαγμένος για ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις.

Οι αριθμοί, ως συνήθως στην περίπτωση της Lamborghini, ζαλίζουν. Η Lamborghini Huracan EVO Spyder αποδίδει 640 ίππους και 600 Nm ενώ είναι ικανή να διασχίσει τα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,1 δεύτερα και να αγγίξει τελική ταχύτητα των 325 χλμ./ ώρα. Η τεχνολογία τώρα Lamborghini Dinamica Integrated Vehicle (LDVI) που ελέγχει όλες της παραμέτρους είναι άλλο ένα δυνατό βέλος στη φαρέτρα αυτού του supercar που ζυγίζει συνολικά 1542 κιλά.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία μπορείς κανείς να επιλέξει ανάμεσα στην άνετη οδήγηση και την οδήγηση που χαρίζει πραγματικές συγκινήσεις. Η επιλογή γίνεται μέσα από το σύστημα ANIMA και δίνει τη δυνατότητα για τρεις διαφορετικές επιλογές: ROAD για άνεση, SPORT για γρήγορη και ευχάριστη οδήγηση και RACΙΝG για μέγιστες επιδόσεις.

Huracán EVO Spyder: Η νέα Lamborghini δεν γνωρίζει όρια

Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο άνεμος δεν ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο ακόμη κι όταν η οροφή είναι ανεβασμένη. Η σχεδιαστική τελειότητα του μοντέλου έχει φροντίσει για αυτό. Όσο τώρα για τον πιο επιθετικό χαρακτήρα του μοντέλου, αυτός οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον φουτουριστικό μπροστινό προφυλακτήρα που φέρνει στο μυαλό εικόνες από οχήματα του μέλλοντος.

Τέλος, μιας και ζούμε στην εποχή του ίντερνετ, η Lamborghini Huracan EVO Spyder δεν θα μπορούσε να στερήσει καμία από τις σύγχρονες δυνατότητες από τους ιδιοκτήτες της: τα πάντα ελέγχονται με το πάτημα ενός κουμπιού, το αυτοκίνητο υπακούει σε φωνητικές εντολές ενώ η 8.4" HMI οθόνη αφής εκτός από το να θυμίζει πιλοτήριο μαχητικού αεροπλάνου λειτουργεί κι ως κέντρο διασκέδασης με επιλογές από web radio μέχρι video player.

Lamborghini Huracán EVO Spyder  2

Όσο για το πότε θα είναι διαθέσιμη για το κοινό; Οι πρώτες παραδόσεις μοντέλων που θα γίνουν μέσα στην Άνοιξη, αφού κάποιοι ήδη φρόντισαν να διαθέσουν περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ για να την κάνουν δική τους.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.