Η χρυσή Porsche Panamera που κατασχέθηκε γιατί ήταν δημόσιος κίνδυνος

Το λαμπερό της χρώμα προκαλούσε πονοκεφάλους στις αρχές και στους άλλους οδηγούς.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 24 Απριλίου 2019

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός υποστηρίζει η δημοφιλής λαϊκή ρήση αλλά δεν είμαστε και τόσο σίγουροι αν αυτό θα μπορούσε να ισχύει ακριβώς για την περίπτωση αυτής της Porsche Panamera. Ο Γερμανός ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την περάσει με μία έξτρα στρώση χρυσού χρώματος (24 καρατίων μάλιστα), κάτι που αργότερα θα εξελισσόταν σε πονοκέφαλο τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους οδηγούς που θα συναντούσε στο δρόμο. 

Παρά την πολύ ακριβή επιλογή του και την ειδική επεξεργασία στο αυτοκίνητο, είδε τις αστυνομικές αρχές του Αμβούργου, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της τροχαίας να του απαγορεύουν να την κυκλοφορήσει, εξαιτίας των παραπόνων που δέχτηκαν από δεκάδες άλλους οδηγούς.

Το πρόβλημα προέκυπτε από τη λάμψη και τις αντανακλάσεις του φωτός στο σώμα της χρυσής Panamera, που εμπόδιζαν την ομαλή κυκλοφορία και την ασφαλή οδήγηση. Οι αρχές είχαν κάνει αρκετές παρατηρήσεις στον οδηγό/ιδιοκτήτη της προτού λάβουν δραστικότερα μέτρα. 

Η χρυσή Porsche Panamera που κατασχέθηκε γιατί ήταν δημόσιος κίνδυνος
Πώς κάνεις μία Bugatti να δείχνει φθηνή; Τη βάφεις χρυσή.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Hamburger Morgenpost, η Porsche τελικά κατασχέθηκε και θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της, μόλις αυτός συμφωνήσει να αλλάξει το χρώμα, κάτι που -προφανώς- αναμένεται να συμβεί σύντομα. 

Το θέμα του χρώματος των supercars είναι κάτι που μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει σύντομα περαιτέρω τις αρχές, καθώς όλο και περισσότερα luxury brands επιλέγουν το χρυσό, κατόπιν παραγγελιών εκλεκτών πελατών. 

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Lotus παρουσίασε το πρώτο της αποκλειστικά ηλεκτρικό supercar

Ονομάζεται Type 130 και μία πρώτη γεύση του δόθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Το νέο pick-up της Tesla μπορεί να είναι κάπως έτσι

Ή τουλάχιστον ας το ελπίσουμε.