Το πρώτο ηλεκτρικό scooter της BMW

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει στην οικολογία και στην καθημερινή άνεση.

Σε αρκετές πόλεις, όπως το Δουβλίνο, το Σαν Φρανσίσκο και πολύ πρόσφατα η Αθήνα τα ηλεκτρικά πατίνια ή scooters στα αγγλικά κερδίζουν συνεχώς έδαφος: είναι αθόρυβα, δεν κολλάνε στην κίνηση, το πάρκινγκ είναι πανεύκολο μαζί τους, έχουν μηδενικούς ρύπους, δεν επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα των πόλεων και, γενικά, εξυπηρετούν ένα νέο περισσότερο πράσινο προφίλ στις μετακινήσεις εντός του αστικού τοπίου. Με άλλα λόγια βρίσκονται εκεί όπου η καθημερινή άνεση τέμνεται με την τεχνολογία. Έτσι, μπορεί μερικά χρόνια πριν να φαίνονταν σαν ένα περίεργο αστείο, σήμερα όμως αποτελούν μία πολύ καλή επένδυση για το μέλλον.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας μπαίνουν σιγά σιγά στη συγκεκριμένη αγορά. Πολύ πρόσφατα, η BMW ανακοίνωσε την κατασκευή του δικού της ηλεκτρικού scooter με τιμή που παραπέμπει στην υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία του brand. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι τα 799 ευρώ που θα κοστίζει μοιάζουν πολύ τσουχτερά σε σχέση με τις τιμές του ανταγωνισμού. Είναι, όμως, αυτό ένα πείραμα για τη γερμανική εταιρεία; Όπως όλα δείχνουν η BMW έχει επενδύσει πολλά σε αυτό το project, πιστεύοντας ότι θα αποτελέσει ένα από πλέον ευπώλητα προϊόντα της στο κοντινό μέλλον.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bloomberg (@bloombergbusiness) on

Έτσι, ύστερα από την παρουσίαση του υπερπολυτελούς SUV που ακούει στο όνομα X7, η BMW δείχνει έτοιμη να ρίξει το βάρος της σε μία πολύ διαφορετική αγορά: στον ηλεκτρισμό και τα scooters που ίσως αποτελούν το μέλλον της μετακίνησης μέσα στις πόλεις. Τα μόλις 9 κιλά που θα ζυγίζει το νέο project της εταιρείας δείχνουν άλλωστε και την κατεύθυνση που θέλει να πάρει· απόλυτη άνεση στις μετακινήσεις, κατασκευασμένη με τα καλύτερα υλικά, η οποία διαθέτει οικολογικό πρόσημο ενώ και η σχετικά υψηλή τιμής -κακά τα ψέματα- αποτελεί ένδειξη κύρους και υψηλού κοινωνικού status.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.