NFT Aska, ένα υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει στη μάχη των αιθέρων, με αυτό το φιλόδοξο project.

Η πιθανότητα της δημιουργίας ιπτάμενων αυτοκινήτων σε ευρεία κλίμακα μοιάζει να αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για αρκετές κορυφαίες εταιρείες. Το νέο φιλόδοξο project του κλάδου έρχεται από την αμερικανο-ισραηλινή εταιρεία NFT (Next Future Transportation), που πρόσφατα παρουσίασε το Aska. Ένα όχημα με μεγάλα πτυσσόμενα πτερύγια, τεχνολογία eVTOL και υβριδικό κινητήρα που του επιτρέπει να λειτουργεί αυτόνομα. 

NFT Aska, ένα υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το εν λόγω αυτοκίνητο θα μπορεί να πετάξει χάρη στα φτερά με τους 10 έλικες, ενώ θα μπορεί να κινηθεί κανονικά και στο έδαφος, με διπλωμένα τα συγκεκριμένα μέρη. Η προσγείωση και η απογείωση θα γίνονται με κάθετο τρόπο και το μόνο που απαιτείται είναι μία περιοχή 20×20 μέτρων. Το NFT Aska θα μπορεί να κινηθεί στον αέρα μεταφέροντας μέχρι και τρεις επιβάτες. 

Όλη η απαραίτητη ενέργεια θα πηγάζει από την τεράστια μπαταρία που θα πλαισιώνεται από βενζινοκινητήρα εκτεταμένης εμβέλειας και θα επιτρέπει συνολικό εύρος πτήσεων για απόσταση μέχρι και 563 χιλιομέτρων. 

Αν κατορθώσει να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο ευρείας παραγωγής, η NFT θα ξεκινήσει άμεσα το λανσάρισμά του, με την πιθανότερη τιμή του να είναι οι €176.000. Παράλληλα, θα υπάρχει μία συνδρομή που θα περιλαμβάνει το service του και θα ανέρχεται στα €200-€300/μήνα.

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ NFT ASKA 1

"Δεν φτιάχνουμε κάτι για τους πλούσιους αλλά κάτι που ο καθένας θα μπορεί να προσεγγίσει οικονομικά. Μάλιστα, το κάνουμε με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να εξελιχθεί σε κάτι συνηθισμένο στο μέλλον" αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας, Guy Kaplinsky.

Η φιλοδοξία της εταιρείας είναι το NFT Aska να μπορέσει να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και στο απώτερο μέλλον να γίνει 100% ηλεκτροκίνητο. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου